Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tájfutónk a Világjátékokon

Baumholczer Máté személyében PVSK-sportoló is részt vesz a wroclavi Világjátékokon. A nem olimpiai sportágak seregszemléjén tájfutónk három versenyszámban áll rajthoz.

Egyesületünk sportolója már készül a lengyelországi Wroclavban megrendezendő Világjátékokra, ahol a világbajnokságon jól szerepelt sprintváltó tagjaival képviseli Magyarországot a tájfutó versenyen. Két egyéni számban és a váltó tagjaként áll majd rajthoz a jövő heti viadalon, ahol a nem olimpiai sportágak legjobbjai mérik össze erejüket.

- Nagyon örülök annak, hogy tagja lehetek a magyar csapatnak, és már alig várom a versenyt. Mivel nemzetenként és nemenként 2-2 versenyző nevezhetett, ezért itt szűkebb lesz a mezőny, de ez nem jelenti azt, hogy könnyebb lesz jó eredményt elérni. Sőt, mivel ide csak a legjobbak juthattak ki, itt is ugyanolyan jó futás kell a jó eredmény eléréséhez, mint kellett a világbajnokságon. A váltótól várok igazán jó szereplést, hiszen a női versenyzőink kiváló formában vannak. Óriási eredmény lenne, ha a négy éve elért 7. helyet meg tudnánk ismételni – bizakodott elutazása előtt Baumholczer Máté.