Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A tapasztalat sokat számít majd a munkában

Játékosként és edzőként is sok helyen dolgozó kapusedzőt szerződtetett a PVSK Juhos Ferenc személyében. Ő régóta kötődik egyesületünkhöz, és most visszatért.

Juhos Ferenc régi ismerősöm, különböző helyzetekben, de mindig a sport ürügyén futottunk össze. A PVSK-ban kezdte pályafutását, majd több állomás után edzőként tért vissza nevelőegyesületéhez. A mostani beszélgetésből az is kiderül, hogy az évek óta felhalmozott rutin akkor működik jól, ha a mai kor követelményének megfelelő módon lehet átfordítani a mindennapi munkába.

Hogyan kezdődött pályafutásod?

1971-ben hat évesen kézilabdázni kezdtem a Pécsi Bányászban, közben a Pécsi Dózsában kiválasztottak a foci csapathoz is. 1973-ban az István-aknai Bányász igazolt le, ahol a serdülő, majd az ifi és az első csapatban védtem egyidöben. 1977-ben kerültem a PVSK-hoz, Horváth Laci bácsihoz az ifibe, és végigjárva a szamárlétrát kerültem a felnőtt csapathoz Rónai István keze alá. 1989-től különböző megyei csapatoknál (Pécsi Kinizsi, Zsolnay SE, DD Gáz SE, Bóly SE, Pogány SE) játszottam 2006-ig.

Ki, vagy kik voltak első edzőid?

Sértö Gáspár a Pécsi Bányásznál, Horváth László, Rónai István, Lendvay Miklós a PVSK - nál, Réfi Gábor a DD Gáz SE-nél.

Mi lesz a munkád, beosztásod?

U17-töl a felnőtt csapatig bezárólag a kapusok edzése, képzése, felkészítése a bajnoki mérkőzésekre, és a különböző feladatokra.

Jelenleg egy fontos munkahelyen dolgozol.

Igen! Az E.ON Gázhálózati Zrt-nél dolgozom gázszerelőként.

Legkiemelkedőbb sportsikered?

Játékosként bajnokságot nyertem, Megye I/B-ben, Megye I-ben, NB III-ban. Edzőként,  Megye I. bajnoki cím, NB II második, és harmadik helyezés.

Hogyan kerültél a csapatunkhoz?

Megkerestek a vezetők Sántics Béla személyében, hogy elvállalnám-e a kapusok felkészítését, és igent mondtam rá, régi vágyam volt visszakerülni nevelő egyesületemhez. Szeretném mindazt a tapasztalatot átadni a fiataloknak, amit az évtizedek alatt megszereztem.

A PVSK 2019-ben lesz 100 éves, ez a tény ad-e, és ha igen, milyen pluszt a munkádhoz?

Remélem a munkámmal sikerül segítenem abban, hogy magasabb osztályba kerüljön a felnőtt csapat, és abban is, hogy minél több saját nevelésű kapus legyen, akik magabiztos hálóőrei lesznek az egyesületnek, bármilyen korosztályban is szerepeljenek.

Névjegy:

Név: Juhos Ferenc Zoltán
Becenév: Pacal
Születési idő, hely: 1963.09.26. Pécs
Iskolák, ahova jártál: Fehérhegyi ált iskola, 500 sz. Szakmunkás Képző Intézet
Egyesületek, ahol játszottál: PVSK, Pécsi Kinizsi, Zsolnay SE, DD Gáz SE, Bóly SE, Pogány SE,
Edzőként: 2004-töl Pogány SE, Véménd SE felnőtt csapatok, majd Komlói Bányász NB III. felnőtt csapat. Ezután Komlón maradt kapus és utánpótlás edzőként (U19, U13).
2016/17-es szezonban a Bóly SE felnőtt csapatának edzője volt.
Munkahely: E. ON Gázhálózati Zrt
Feladat: Kapus edző

Nyilas László