Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Elment az ökölvívás szerelmese

Hosszan tartó, súlyos betegség után 78 éves korában elhunyt Göttlinger Lajos, a PVSK-Szentlőrinc ökölvívó szakosztályának volt elnöke.

Göttlinger Lajos egész életében fáradhatatlanul dolgozott Baranya megye, és a PVSK ökölvívó sportjáért. Az ö nevéhez fűződik egy női Nemzetközi Ökölvívó esemény, a Boszorkány Kupa Pécsre hozatala, 1998-ban. 1996-2000-ig a Baranya Megyei Ökölvívó Szövetség elnöki tisztét töltötte be, emellett a Magyar Ökölvívó Szövetség Ellenőrző Bizottságának is tagja volt.

Nagy érdeme volt abban, hogy Pécs női Uniós Ökölvívó Európa bajnokságot rendezhetett. Az ő közreműködésével került Pécsre Kovács Mária, a PVSK Világ- és Európa-bajnoka. Elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy Pécs Ökölvívó Diákolimpiát rendezhetett, ahol a pécsi öklözők kiválóan szerepeltek. Közreműködött a Horváth Géza Emlékversenyek megszervezésében és lebonyolításában. A PVSK-Szentlőrinc Ökölvívó Szakosztályának 1998-ban lett elnöke. Ugyanettől az évtől kezdődően a PVSK elnökségi tagja is volt.

Igazi nagyszívű, lelkes sportembert veszített az ökölvívó sport, olyat, aki nemcsak támogatókat szerzett a sportágnak, de olykor maga is szponzorként vállalt szerepet egy-egy rendezvény sikeres lebonyolításában. Nagyon jó kapcsolatot ápolt az újságírókkal, fontosnak tartotta, hogy a sportág eredményei teret kapjanak a különböző kiadványokban. A 78 éves korában elhunyt sportvezetőre mindig emlékezni fog a PVSK Vezetősége, és az Egyesület tagjai.

Nyilas László