Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Elutazott az EB-re a magyar B3×3 válogatott

A továbbjutást a csoportból jó eredménynek tartaná Csirke Ferenc a hétvégi B3×3-as Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott pécsi szövetségi kapitánya.

A világbajnok és világranglista-vezető Szerbiával, illetve a szintén nagyon erős, a világranglistán egy hellyel a mieink mögött, a kilencedik helyen lévő Spanyolországgal került egy csoportba a magyar válogatott a hollandiai B3×3-as Európa-bajnokságon, ám a nehéz csoportból szeretne továbbjutni a magyar csapat.

- Mivel Szerbia kiemelkedik a csoportból, a spanyolok elleni mérkőzés lesz a döntő: ha őket sikerülne legyőznünk, akkor azzal meglenne a továbbjutás, és ezt nagyon jó eredménynek tartanám, hiszen a kontinenstornán gyakorlatilag a magyar az egyetlen olyan csapat, amely a hagyományos, öt-ötös élvonalbeli bajnokságban már egy teljes szezont teljesítő játékosokból áll, a többi csapatot szakági specialisták alkotják. A spanyolok sérülés miatt cseréltek egy embert a selejtezőhöz képest, de így is nagyon erős együttesről van szó. Az irányítójuk idén kezdte ezt a szakágat, és a most keretbe került játékosuk ugyan már rutinosnak számít, idén mégsem játszott még tétmeccset, ami a mi malmunkra hajthatja a vizet. A spanyolok csapatszerkezete fekszik nekünk, de biztos vagyok abban, hogy extra teljesítményekre, és akár 4-5 triplára is szükség lesz ahhoz, hogy ellenük győzni tudjunk, és esélyünk legyen a továbbjutásra – mondta el a csapat kiutazása előtt Csirke Ferenc, a magyar B3×3-as válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember hangsúlyozta, szeretnének minél több pontot szerezni, mert a végső rangsorolásnál – azonos számú győzelmek esetén – a dobott pontok döntenek a csapatok között. A csapatban Nebojsa Djukics bajlódik kisebb sérüléssel, Beák Gábor, Horváth Ákos és Ivosev Tamás azonban teljesen egészségesen várja a csoportmérkőzéseket.

A csapat ma utazott el Amszterdamba, ahol csütörtökön és pénteken is két-két rövid edzéssel készül a csoportmérkőzésekre. Szerbia ellen szombaton délután, Spanyolország ellen pedig szombaton este lép pályára a válogatott. A mérkőzéseket a nemzetközi szövetség weboldalán élőben is követhetik.