Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Több mint tíz év után tért vissza a PVSK-ba

Schvedics Zoltán (31) a Beremend játékosaként szerepelt a PVSK labdarúgó csapata ellen bajnoki mérkőzésen az elmúlt szezonban, mostantól csapatunkat erősíti.

A baloldalon játszó új szerzeménytől sok más mellett azt is megkérdeztem, hogyan került a PVSK-hoz.

- Azzal kezdeném, hogy én valamikor a PVSK-ban játszottam, tíz évig voltam az egyesület tagja, Tihanyvári László volt az edzőm. Ezt megelőzően hét éves koromban a Góliát SE- ben, Erdei Károlynál tanultam a labdarúgás alapjait. Majd a PFC-ben, Peti Csaba keze alatt folytattam. Később a PMFC-be kerültem, itt a junior csapatban játszottam. Húsz éves lehettem, amikor leigazolt a Szentlőrinc NB III-as együttese.
Gyermekkoromban szinte minden sportággal megpróbálkoztam, amit hosszú ideig csináltam, az három évig a judo volt, de a focinál kötöttem ki.
Az általános iskolát a Testvérvárosok Terei suliban kezdtem, de csak egy évig voltam ott, mert átkerültem a Nevelési Központba. Középiskolásként a Széchenyi Gimnáziumba is jártam, de az 508-as Szakmunkásképzőben érettségiztem, szakmát is tanultam. Jelenleg munka mellett sportolok, az autóalkatrészekkel foglalkozó Honza Kft.-nél dolgozom.
Úgy kerültem vissza a PVSK-ba, hogy felhívott Reith Robi, és miután Beremenden, ahol az utóbbi időben játszottam, nem láttam biztosítottnak a jövőmet, igent mondtam.
Elöl szeretek játszani, a baloldalon, csatárként.
A legszebb emlékem is a PVSK-hoz fűződik. Még junior koromban, Tihanyvári László vezetésével részt vettünk az olaszországi Szardínia szigetén egy nemzetközi ifi tornán. A döntőben az olasz Cagliari-val mérkőztünk, és nyertünk. A mai napig a legszebb emlékeim közé tartozik!
Tudom, hogy az egyesület 2019-ben lesz 100 éves. Remélem, átélhetem majd az ünnepség sorozatot, mert az azt jelentené, hogy még itt vagyok és játszom. Addig is minden erőmmel segíteni szeretném a PVSK-t - fejezte be Schvedics Zoltán

Névjegy:

Név: Schvedics Zoltán
Születési idő, hely:1986.05.20. Pécs
Iskolák, ahova járt: Testvérvárosok Terei Általános iskola, Nevelési Központ 2. sz. Általános iskola, 508-as Szakmunkásképző, Széchenyi Gimnázium
Egyesületek: Góliát SE, PVSK, PFC, PMFC, Szentlőrinc, Beremend
Munkahely: Honza Kft.
Poszt: Baloldali csatár

 

Nyilas László