Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Unatkozni ezután sem fog a PVSK új edzője

Pintér Tibor testnevelő tanár, és augusztus 01-től a PVSK labdarúgó csapatánál dolgozik utánpótlás edzőként, az U11-es korosztály szakmai vezetője lesz.

Tőle azt is megkérdeztem, eddig is kalandos élete miként változik az által, hogy Pécsett fog edzősködni. Továbbá arra is kíváncsi voltam, mik az elképzelései új egyesületénél.

Beszélj kicsit magadról, annyit tudok rólad, hogy testnevelő tanárként dolgozol?

Topolyán születtem, az akkori Jugoszláviában. 1993-ban családommal országot váltottunk és Tamásiba költöztünk. Ott végeztem az általános iskolát és a gimnáziumot is, majd jött az egyetem, Pécsre kerültem. Tizenegy éve vagyok testnevelő Királyegyházán, tíz éve labdarúgó edző Szentlőrincen. Jelenleg Bogádon élek, feleségemmel és két pici gyermekünkkel.

Hogyan kezdődött pályafutásod?  

2006-ban tanári állást kaptam Királyegyházán, majd 2007 tavaszán adódott egy lehetőség Szentlőrincen, ahol U7-es edző lettem.

Miért és hogyan választottad ezt a sportágat, esetleg testnevelőd, szüleid hatására?

Édesanyám testnevelő tanár volt (ma már nyugdíjas), az ő hatására szinte minden sportot kipróbáltam. Édesapám viszont kimondottan fociimádó, így a sok kipróbált sport után a labdarúgás maradt.

Melyik volt első egyesületed?

Alsós koromban kezdtem komolyabban venni a labdarúgást, a Topolyai AIK-ban (ma már Topolyai Sport Club). Majd jött az ország váltás és a Tamási csapatában folytattam 16 éves koromig. Sajnos egy bokasérülés után korán befejeződött a pályafutásom.

Legmagasabb iskolai, és edzői végzettséged?

2006-ban egyetemi diplomát és labdarúgó szakedzői végzettséget szereztem a PTE Természettudományi Karán.

Mik voltak a legkiemelkedőbb sportsikereid?

Edzőként több elismerésben is részesültem (2014 Országos kitüntetés a Bozsik Intézményi Programban végzett munkámért, 2015 Év Utánpótlás Edzője Baranya megyében), illetve számtalan tornát, kupát nyertem, valamint csapataimmal rendszeresen dobogón végeztem, de az igazi elismerés az, ha valamelyik játékosom magasabb osztályban folytatja a labdarúgást.

Eléggé kalandos élethelyzetben vagy, amibe az edzőség még beletesz egy csavart?

A két saját pici gyerekem mellett biztosan. Szerencsésnek érzem magam, hogy a tanítás mellett lehetőségem van a focival is foglalkozni. Bogádon élek, Királyegyházán dolgozom, és PVSK-nál fogok edzősködni. Nem szoktam unatkozni!

Hogyan kerültél a PVSK-ba?

Úgy érzem, most jött el az idő, hogy váltsak. Több helyről is megkerestek, számomra a PVSK ajánlata volt a legszimpatikusabb.

Mik lesznek pontosan a feladataid a labdarúgó csapatnál?

Az U11-es csapat edzője leszek. Csak jókat hallottam róluk, remélem engem is elfogadnak, legalább annyira, mint az elődömet.

Van már elképzelésed egy klub működéséről, de mi az, amit itt el szeretnél érni?

Szakmailag a maximumot fogom nyújtani. A gyerekek fejlődését tartom a legfontosabbnak. Szeretnék jó kapcsolatot kialakítani a kollégákkal, a szülőkkel és természetesen a gyerekekkel.

Névjegy:
Név: Pintér Tibor
Születési hely, idő: Topolya, 1979. április 13.
Lakhely: Bogád
Iskolák: PTE TTK Testnevelés szak, UEFA B licenszes edzői oklevél

Nyilas László