Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tájfutóink világversenyeken

A PVSK tájfutói nyáron több világversenyen is részt vesznek, ha a tavalyi eredményekre és az idei esélyekre tekintünk, most is az élvonalba várjuk versenyzőinket. Lesz miért szurkolnunk...

Lezárultak a válogató versenyek, a felkészülési edzőtáborok, illetve a két bajnoki versenyszám Miskolcon, ahol öt aranyérmet szereztünk. A következő hetekben a válogatott versenyek kerülnek előtérbe az idényében, hiszen most nyáron is minden világversenynek lesz PVSK-s résztvevője, ami messze a lehetőségeinken túlmutató eredményességet jelent.

Hazaérkeztek a válogatottak Finnországból, ahol egy hétig edzőtáboroztak versenyzőink és részt vettek a világ legnagyobb váltóversenyén is. Ezen a versenyen több mint 1500-1500 váltó indul két versenyszámban. A női (finnül) Venla váltóversenyen 4 fős váltók szerepelnek, míg a férfiaknál a Jukola váltón 7 fő alkot egy váltó csapatot. Összesen kb. 16000 futó alkotja a mezőnyt, ami hatalmas versenyt jelent.

A PVSK tájfutói közül 4 lány finn klubok színeiben versenyezett, mert különböző kapcsolatok révén lehetőséget kaptak egy-egy erős váltóban indulni. Ezek közül legjobban a Lahti Tájfutó Klub egyes csapata szerepelt, ahol Viniczai Csenge kapott szerepet. A csapat második futója volt és társaival együtt (közöttük a többszörös világbajnok Minna Kauppival) az előkelő 29. helyen végeztek. Baumholczer Máté szintén a Lahti Tájfutó Klub csapatával futott a férfi mezőnyben és ott a 36. helyen végeztek, ami a klub valaha volt második legjobb szereplése. Szuromi Hanga a Turku tájfutóival a 56. helyen végzett, míg Pataki Réka Dalida és Szuromi Luca A Lahti klub kettes csapával a 116. lett.

A Jukola váltón (férfiak) Szuromi Mátyás – a PVSK versenyzője – az edzőtáborozó magyar válogatott többi tagjával alkotott csapattal a 155. helyen végzett.

Jönnek a világversenyek!

Ezen héten már Ifi Európa-bajnokságot rendeznek Besztercebányán, ahol Szuromi Áron, Szuromi Hanga, Pataki Réka képviseli egyesületünket három versenyszámban.

Július elején zajlik majd a Felnőtt Világbajnokság Észtorzságban, ahová Baumholczer Máté és Szuromi Luca utaznak a minél jobb szereplések reményében.

A Junior Világbajnokság Finnországban zajlik július 8-16 között, ahová szintén három PVSK versenyző vívta ki a részvételi jogot: Szuromi Hanga Szuromi Mátyás és Viniczai Csenge utazik Tamperébe, hogy négy versenyszámban is indulva küzdjenek a minél jobb helyezésekért.

Július végén lesz Lengyelországban, Wroczlawban a Wold Games, a nem olimpiai sportágak találkozója, ahol Baumholczer Máté is indul és képviseli a pécsi tájfutókat sprint, váltó és középtáv versenyszámokban.

Az Ifi Európa-bajnokság és a Junior Világbajnokság csapatai mellett Viniczai Ferenc – a PVSK edzője – a válogatott csapatvezetőjeként lesz jelen.

A szakosztály versenyzői eddig remekül teljesítettek a nemzetközi porondon, és reméljük néhány hét múlva még több remek eredménnyel büszkélkedhetünk.

Tavaly nyáron Eb bronznak örülhettünk

Fantasztikus futásokkal az N16-os kategóriában Pataki Réka (PVSK), Gárdonyi Csilla, illetve Szuromi Hanga (PVSK) által alkotott magyar váltó a harmadik helyen ért a célba, és bronzérmes lett az Ifjúsági és Serdülő Európa bajnokságon tavaly nyáron.

Normáltáv, N16-os csapatváltó: 3. Pataki Réka (PVSK), Gárdonyi Csilla, Szuromi Hanga (PVSK).

Képek | Képgaléria (19 kép) az eseményről. Klikk >>