Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Visszatért az edző a PVSK-hoz

Ángyán Norbert már szerepelt a PVSK labdarúgó csapatában. Most kacskaringós játékos és edzői pályafutás után tért vissza, hogy segítse volt csapatát.

Már játszott itt, sőt labdarúgó pályafutását is a PVSK-ban fejezte be. Most kettős szerepben, edzőként és technikai vezetőként is szeretné segíteni a labdarúgó szakosztály munkáját. Amolyan bemutatkozásként, erről is kérdeztem az edzőt.

Hol játszottál, és mely csapatoknál voltál edző az utóbbi időben?

PMSC nevelés vagyok, miden korosztályos csapatban játszottam, egész fiatalon 18 éves koromban mutatkozhattam be az akkori PMSC NB I-es csapatában még Garami József vezetése alatt. Játszottam Baján NB II-ben, Szentlőrincen NB III-ban, Pécsváradon, Kozármislenyben, Megye I-ben, a pályafutásomat azonban a PVSK NB III-as csapatában fejeztem be 38 éves koromban. A PMFC utánpótlás csapatainál edzősködtem, az utóbbi időben főképp a kiskorosztályos képzésben vettem részt a 7-11-éveseknél, de több évet töltöttem el a 12-13-éves korosztályoknál is.

Hogyan kerültél vissza a csapatunkhoz?

Kaptam megkeresést a klubtól, amit szakmailag szimpatikusnak találtam. Sok emlék fűz ide, örömmel jöttem.

Mik lesznek pontosan a feladataid a PVSK labdarúgó csapatánál?

Az utánpótlásképzésben lesznek edzői feladataim, de mint sportvezető is szerepet kapok, a technikai vezetői posztot is betöltöm majd, ami szintén inspirál.

Van már elképzelésed egy klub működéséről, de mi az, amit itt el szeretnél érni?

Főképp a minőségi utánpótlásképzésben szeretnék szakmailag hozzá tenni, előre lépést hozva ezen a területen. Nagyon sok tehetség an a PVSK-ban, ők jelentik a jövőt.

Az egyesület 2019-ben lesz 100 éves, ez a tény ad-e, és ha igen milyen pluszt a munkádhoz?

Ez azt jelenti számomra, hogy a PVSK egy nagy múltú, nagy tradíciókkal rendelkező egyesület, készen áll a folyamatos megújulásra, ami jellemző manapság is. hiszen láthatjuk a folyamatos szakmai és infrastrukturális fejlesztéseket. Ennek eredménye az lesz, hogy az egyesületet a későbbiekben növeli a régióban, és országos szinten is a PVSK pozitív megítélését. Ebben szeretném a magam részét kivenni, mind sport szakmai, mind pedig sportvezetői feladataimnál a lehető legmagasabb szinten.

Munkába álltál már, vannak feladatok a nyáron is?

Vannak feladataim a nyár derekán is főleg technikai jellegű, ilyenek a nevezésekkel, igazolásokkal, átigazolásokkal kapcsolatos teendők. Rendszeresen tartunk edzői értekezleteket is, egyelőre ismerkedem a körülményekkel.

Névjegy:
Név: Ángyán Norbert
Születési idő, hely: Pécs, 1970.08.19.
Lakhely: Pécs
Iskolák: Pollack Mihály Építőipari Szakközépiskola, illetve Felsőfokú Kereskedelmi Menedzser,
Sportszervező Menedzser
Főbb állomások játékosként: PMFC, Baja, Szentlőrinc, Kozármisleny, PVSK

Nyilas László