Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

B3X3: EB-n a pécsiekkel felálló férfi válogatott

A legnehezebb selejtező-csoportból jutott ki a B3X3-as Európa-bajnokságra a Csirke Ferenc vezette magyar férfi válogatott a hétvégén.

A magyar válogatott Horvátországgal és Hollandiával került egy csoportba, így két rutinos, a szakág világelitjéhez tartozó csapattal kellett megküzdeni a továbbjutásért. Az első mérkőzésen Horvátországot sikerült legyőznie a magyaroknak, ám a világbajnoki ezüstérmes Hollandiától kikaptunk. Mivel a horvátok viszont legyőzték a hollandokat, így a csoportban körbeverés alakult ki, és mivel a dobott pontok tekintetében sem volt különbség, ezért a világranglistán előrébb sorolt magyar válogatott jutott végül tovább a csoportból.

- Tudtuk, hogy nehéz lesz, főleg azért, mert a kifejezetten B3×3-ra fókuszáló válogatottak ellen kellett pályára lépnünk. Míg nálunk a játékosok egy hosszú bajnoki szezon végén, alig néhány hetes gyakorlást követően utaztak ki a selejtezőre, Horváth Ákos ráadásul lázas betegséget követően, addig ellenfeleink egész szezonban ezt a szakágat gyakorolták, több idejük volt a csapatjáték csiszolására. Azt is tudtuk, hogy hogyha sikerül továbbjutnunk a csoportból, akkor egy papíron könnyebb ellenfél jön, ami be is jött, hiszen Svájcot viszonylag simán sikerült legyőznünk. Ezzel bejutottunk a selejtező-torna elődöntőjébe, amivel a legfontosabb célunkat teljesítettük, hiszen a torna első 5 helyezettje kvalifikálta magát az Európa-bajnokság döntőjére – mondta el Csirke Ferenc, a magyar B3×3-as válogatott szövetségi kapitánya, aki egyben a PVSK-Pannonpower vezetőedzője is.

Az elődöntőben aztán a szakág nagyágyúja, a világbajnok Szerbia következett, amely a végén szerzett 2-3 extra hármassal legyűrte a mieinket. Így Magyarország végül a torna harmadik helyét szerezte meg, miután a két nap során több pontot szerzett, mint a negyedik Hollandia. Az Európa-bajnokság döntőjét július 7-9. között rendezik meg Amszterdamban.

- Egyéni képzettség terén nem vallunk szégyent, két erős emberünk révén a palánk alatti játékban is fejlődtünk, ugyanakkor ahhoz, hogy valóban eredményesek lehessünk, sokat kell még fejlesztenünk az összjátékunkon, így főként a csapatjáték fejlesztésére fogunk koncentrálni a döntőig hátralévő időszakban – mondta el Csirke Ferenc.

A B3×3-as válogatottnak Horváth Ákos, Beák Gábor és Tomislav Ivosev mellett a PVSK-Pannonpower új játékosa, a magyar-szerb Nebojsa Dukic a tagja. A szakmai stáb is pécsi: Csirke Ferenc szövetségi kapitány mellett a válogatott fizikoterapeutája, Mohar Péter is a PVSK-Pannonpower csapatát erősíti.

A szakág női EB-selejtezőjét is a hétvégén tartották, az andorrai tornát a magyar női csapat megnyerte, így a világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott is kijutott a szakág Európa-bajnokságára.