Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Két tehetséges magyar pólós választotta a PVSK-t

Nagy változásokra ugyan nem lehet számítani a PVSK-Mecsek Füszért együttesénél, mégis lesz egy kis mozgás a játékoskeretet illetően.

Az már nem titok, hogy a szerb Drasko Gogov és Kolozsi Marcell nem Pécsett folytatják pályafutásokat, viszont jó hír, hogy helyettük két tehetséges pólós érkezik a baranyai megyeszékhelyre, Szolnokról Szatmári Kristóf, Szegedről pedig az universiadegyőztes Chilkó Márton.

Elsőként az utánpótlás-válogatott Szatmári Kristóf beszélt arról, miért is döntött a pécsi klub mellett. A tehetséges vízilabdázó 20 éves, kapásoldali poszton játszik, kedvenc száma a 7-es. Szolnokról érkezik hozzánk, mint mondta, az ott töltött idő alatt sokat tanult, fejlődött és ezt szeretné kamatoztatni Pécsen.

- Számomra nagyon szimpatikus csapat a Pécs, nagyon várom már a közös munkát a vezetőedzővel, Lukács Gergellyel és az egész gárdával. Döntő szerepet játszott a döntésemben az, hogy itt várhatóan sok játéklehetőséghez fogok jutni. Először is azt várom a következő szezontól, hogy jó idényem legyen és mindenben, amiben lehet, segíteni tudjam a csapatot. Természetesen a legjobb nyolcba kerülés a cél. Hogy pontosan mikor érkezem Pécsre, azt még nem tudom, bízom abban, hogy benne leszek a világbajnokságra utazó utánpótláskeretben és azt követően költözöm a baranyai megyeszékhelyre, amit már nagyon várok – árulta el Szatmári Kristóf a döntése okát és a következő szezonnal kapcsolatos terveit, várakozásait.

Az universiadegyőztes Chilkó Márton is Pécsett fog a következő szezonban vízilabdázni, a pólós Egerben kezdte meg pályafutását 14 évesen, egy év kassai kitérőt leszámítva egészen 2013-ig ott pólózott. Majd egy évig Debrecenben, három évig pedig Szegeden űzte a sportágat. Várhatóan július végén érkezik hozzánk, de addig is elárult magáról pár fontosabb információt. 

- Az a mentalitás, amit a klub képvisel, és az a hozzáállás, ami a vezetőség és a srácok felől felém irányult, maximálisan beleillett a saját elképzeléseimbe, ezért is választottam a PVSK-Mecsek Füszért együttesét. Úgy gondolom, hogy hasznos tagja tudok majd lenni a csapatnak, és a felém támasztott elvárásoknak is meg fogok felelni, a vezetőség is olyan célokat határozott meg, amelyek reálisak lehetnek a következő szezonra. Ennek megfelelően a legtöbbet szeretném kihozni magamból és a társakkal együtt a csapatból is – árulta el Chilkó Márton, akit arról is kérdeztünk, hogy a vízilabdán kívül mivel szeret foglalkozni szabadidejében. - Szeretnék picit hosszabb távon is tervezni Pécsett, számomra fontos a tanulás, és itt lehetőségem nyílik folytatni az egyetemi tanulmányaimat. Fiatal a csapat, ha sikerülne a magot így együtt tartani, akkor a közeljövőben még komolyabb célokat is ki lehetne tűzni, és meg is lehetne valósítani. Amúgy nagy rajongója vagyok az amerikai sportoknak, különösképpen az NFL-nek és az NBA-nek, így ha tehetem, akkor minél több meccset igyekszem figyelemmel követni.

Első képünkön Szatmári Kristóf, második képünkön Chilkó Márton.