Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megőrizzük az értékeinket

Az idén újra aranyérmet nyerő U20-as együttesünk meghatározó játékosaival a közelmúltban szerződést hosszabbítottunk, így együttesünknél a közvetlen utánpótlás továbbra is biztosítva lesz.

Juhász Olivér vezetésével kiváló szezont futott idén U20-as csapatunk, amely azután, hogy utcahosszal nyerte meg az alapszakaszt, a bajnoki nyolcas döntőben harcos, csupaszív játékkal hódította el a bajnoki címet. Már másodszor, ugyanis egy éve is aranyéremnek örülhetett ez a korosztályunk. Nem is véletlen, hogy csapatunk vezetése mindent meg is tett azért, hogy egyben tartsa a társaságot. Nos, úgy néz ki, ez sikerült is. Dragasevics Veljkonak eleve még élő szerződése van csapatunkkal, így az ő maradása nem is volt kérdés, az azonban remek hír, hogy Antóni Csanád, Kővágó-Laska Márk, Popgyákunik Balázs, Krnjajski Borisz, és minden bizonnyal Demeter Attila is a PVSK-ban folytatja pályafutását.

– Én egyáltalán nem gondolkodtam a váltáson, hiszen az utóbbi két évben nagyon megtetszett az a csapategység, ami a PVSK-t jellemzi – árulta el az 1+1 éves szerződést aláíró, már az NB I.-es keretünkben is oszlopos tagnak számító Antóni Csanád. – Az előző két év kimondottan jól sikerült csapatszinten, de egyénileg is. Az NB I.-ben kétszer is play offba jutottunk, az U20-as bajnokságban pedig két aranyérmet nyertünk. Ami engem illet, az élvonalban folyamatosan emelkednek a játékperceim, és azt hiszem, egészen jól is sikerült a szezonom. Az egy-egy elleni játékban szeretnék fejlődni, ehhez pedig az kell, hogy gyorsuljak. Ennek érdekében össze is állítottak már nekem egy programot nyárra, szóval munkás hónapok elé nézek.

Kővágó-Laska Márk számára felemásan sült el az előző szezon. Jól kezdett, aztán jött egy súlyos sérülés, és csak a bajnokság utolsó bő egy hónapjában tudott visszatérni az U20-as és az NB I. B-s csapatunkba.

– Valóban ne volt egyszerű év – mondta Kővágó-Laska. – A szezon eleje azért volt nehéz, mert elég sok volt a tanulnivaló is az egyetemen, aztán pedig jött a sérülés, ami eléggé kettévágta az évemet. De nagyon keményen dolgoztam, hogy minél gyorsabban megerősödjek és visszatérhessek. Ennek hála, amikor a szezon vége felé újra játszhattam, nem is volt akkora a lemaradásom, mint amire számítottam. Igazából az egyetem, a csapat és a klub miatt is úgy éreztem, hogy itt kell folytatnom, ezért is írtam alá újabb egy évre. Ami a következő szezont illeti, az NB I. B és az U20 stabil pont lesz, ott biztosan sokat lehetek pályán, de természetesen azért dolgozok, hogy az NB I.-es csapatnál is lehetőséget kaphassak. Azon biztos nem fog múlni, hogy dolgozok-e eleget. A többit majd meglátjuk.

Popgyákunik Balázzsal is egy éves szerződést írtunk alá a napokban, így ő is PVSK-s marad a következő szezonban.

– Pécsett tanulok a jogi karon, így igazából szóba sem jött, hogy máshova igazolok – árulta el Popgyákunik. – De a csapatot is nagyon megszerettem, szóval örülök, hogy a PVSK-ban folytathatom. Az évünk nagyon jól sikerült, nekem is volt néhány kimondottan jó meccsem, igaz sajnos kicsit hullámzó volt a teljesítményem. Ezen feltétlenül szeretnék javítani, hogy stabil, megbízható teljesítmény tudjak nyújtani. Nyilván jó lenne az NB I.-es csapatban is lehetőséget kapni, de azért még sokat kell fejlődnöm. A támadójátékomon még van mit csiszolni, főleg a dobáshatékonyságomon, illetve talán többször is kellene próbálkoznom. Az biztos, hogy az NB I. B-ben jövőre sokat lehet még fejlődni, ugyanis nagyon erős lesz a bajnokság, köszönhetően, hogy idén kiharcoltuk, hogy a felsőházban játszhassunk, kvázi egyetlen utánpótlás csapatként.

Krnjajski Borisz is marad nálunk, irányítónkkal ráadásul hosszabb távra tervezhetünk, ő három évvel hosszabbította meg szerződését. Hogy miért?

– Nagyon jól érzem magam Pécsett, és a PVSK-nál – vágta rá Krnjajski. – Idén nagyon akartam, hogy a csapattal eredményesek legyünk, ez pedig így is lett. Azt hiszem, hogy nekem is jól ment a játék, elégedett lehetek a szezonommal. Ugyanakkor fizikailag még jócskán kellene erősödnöm, valamint a dobásaim pontosságán is állítani kell kicsit. Az biztos, hogy az U20-ban és az NB I. B-s csapatban sok meccset játszhatok majd, ott lehet is fejlődni. Ami az NB I.-et illeti? Majd Csirke Ferenc eldönti, hogy lehetőséget kapok-e. Rajtam nem fog múlni semmi.

Az egyetlen kis kérdőjel Demeter Attila jövője kapcsán van már csupán, jelen állás szerint azonban jó esély van rá, hogy ő is marad csapatunknál, június végére ez is el fog dőlni.