Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Itt az első igazolás: Nebojsa Djukics nálunk folytatja

PVSK-Pannonpower: A szerb-magyar magasember hat évet húzott le már Magyarországon, Csirke Ferenc pedig nagyon örül az érkezésének.

Azzal, hogy a hétvégén véget ért a bajnoki döntő is, visszavonhatatlanul beköszöntött az uborkaszezon, ennek ellenére az élet nem állt meg. Olyannyira nem, hogy klubunk vezetői folyamatosan azon dolgoznak, hogy összeállítsák a jövő évi játékoskeretünket. Ennek az első látványos bizonyítékára pedig csak eddig kellett várni: a mai napon szerződtettük ugyanis Nebojsa Djukicsot. A szerb – és magyar útlevéllel is rendelkező – kosaras 4-5-ös poszton bevethető, és ismerős lehet a magyar kosárlabda kedvelőinek, ugyanis 2010-től hat évet húzott le a hazai NB I.-ben. Szegeden három szezont játszott, majd három újabb év jött, Jászberény, Falco, Jászberény elosztásban. A 32 éves, 206 centi magas, 112 kilós játékossal egy éves szerződést kötöttünk.

– Már tavasszal szóba került az, hogy talán leigazolhatnánk, aztán megnéztünk róla pár idei videót portugál klubcsapatában, és akkor vált egyértelművé, hogy nagyon sokat segíthet nekünk. A videón azt szúrhatta ki Csirke Ferenc, hogy Djukics az utóbbi időben nagyon sokat fogyott, izmosodott. Pár éve közel 130 kilós volt a magasember.

– Ez jót is tett a játékának. Djukics eredetileg erőcsatár, csak a méretei miatt játszatták őt rendre 5-ös poszton. Mindenesetre nagyon széles lehet így majd a repertoárunk a palánk alatt, hiszen oda szeretnénk igazolni még egy légiós centert. Vele, Djukiccsal, Harazinnal, és a néha besegítő Budimirral bőven lenne variációs lehetőség. Ráadásul Djukics ha kell, a múltja miatt tud centert is játszani, és még a keze is kiváló, közel negyven százalékkal dobja a hármasokat.

Csirke és Djukics egyébként sokkal hamarabb kezdték el a közös munkát, mint ahogy a szerb kosaras aláírt volna hozzánk – ott van ugyanis a vezetőedzőnk által irányított 3x3-as válogatott keretében is.

Szintén örömteli hír csapatunk kapcsán, hogy az U20-as bajnokságot megnyerő együttesünk meghatározó játékosai egytől-egyig maradnak jövőre is a PVSK kötelékében. Az egyébként is élő szerződéssel rendelkező Dragasevics Veljko mellett mára eldőlt, hogy Kővágó-Laska Márk, Demeter Attila, Antóni Csanád és Popgyákunik Balázs egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését, míg Krnjajski Borisz három évre kötelezte el magát csapatunkhoz.

Az is biztossá vált ugyanakkor, hogy Bödör Bencével nem hosszabbítjuk meg lejáró kontraktusát, így ő távozik klubunktól.