Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kersics Antal Európa bajnok lett Zágrábban

A PVSK Judo Szakosztályának vezetője, Kersics Antal első lett a Zágrábban rendezett Senior Judo Európa bajnokságon, ahol két nyert mérkőzéssel a háta mögött menetelt a döntőig.
Itt egy nagyon komoly, magas ellenfelet kapott, egy moldáv versenyzővel került szembe, és rutinos versenyzéssel és egy szép dobással ismét Európa Bajnok lett!

Kersics Antal 1963-ban született Mohácson. Tanulmányait Pécsett, Kecskeméten és Budapesten, majd ismét Pécsett végezte. Többszörös magyar bajnok, a vasutasok Európa-bajnokságán második helyen végzett. A veteránok között kétszeres világbajnok, háromszoros bronzérmes, illetve háromszoros Európa-bajnok, valamint kétszer szerzett ezüstérmet a kontinensviadalon. Harmincegy éve edző, a PVSK Aranygyűrű tulajdonosa.

Kersics Antalt közvetlenül hazaérkezése után értem el telefonon, aki éppen sajgó testrészeit próbálta rendszerbe foglalni: 

- Már itthon vagyok, és azon fáradozom, hogy helyére kerüljön minden testrészem, a derekamat még keresem, sokat kivesz az emberből egy ilyen verseny. Ez volt a harmadik Eb győzelmem, természetesen mindent bele kellett adnom. A taktika az volt, hogy a nagyon magas moldáv versenyző ellen a döntőben minél később indítsak akciót, hogy ne legyen ideje visszatámadni. Ez olyan jól sikerült, hogy az utolsó másodpercekben következett be, és ezzel megnyertem az Eb-ét.

Nagyon boldog vagyok, mindenkinek köszönöm a gratulációkat, de másik két társamról is néhány szót: Gera Nándor ellentmondást nem tűrően négy IPPON győzelem után állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Edelényi László az első mérkőzését ugyan elvesztette, de utána a vigaszágon beverekedte magát a bronz meccsig ahol szintén győztesen hagyta el a tatamit így bronzéremmel térhet haza. Ők is a PVSK versenyzői. Hétfőtől készülünk az övvizsgákra.

Masters Judo Eb, Zágráb

Eredmények:

Első hely: Géra Nándor M8 +100 kg, Kersics Antal M5 +10 0kg
Harmadik hely: Edelényi László M8 -81 kg.

Nyilas László