Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U19: A következő szezonra érhetnek össze igazán

A labdarúgó utánpótlás NB III-as bajnokság Dél-nyugati csoportjának 4. helyén végzett U19-es csapatunk. Majoros Iván vezetőedzővel értékeltük a szezont.

Az NB III. dél-nyugati csoportjában indultatok, ahol nyolc csapat szerepelt. Milyen erős volt a mezőny?

A csoportunkban nyolc csapat volt, ezért mindenkivel négyszer játszottunk a szezonban. Már az elején látszott, hogy hárman – a Szekszárd, Kozármisleny, és a Szentlőrinc – kicsivel erősebbek a többinél. A középmezőnyben körülbelül azonos szinten lévő csapatok – a PVSK, Komló, és a Bonyhád – szerepeltek, valamint két gárda van – a Baja, és a Kaposvölgye – akik gyengébb képességűek. Mi a 2. hármas csoportba tartoztunk és annak igazán örülök, hogy mind a három  erősebb csapattól sikerült egyszer-egyszer pontot rabolnunk.

A szezon elején mi volt a cél, sikerült ezt teljesíteni?

Igazából a fiúk nagy része még csak az U18-as korosztályhoz tartozik, így ebben az évben az volt a célunk, hogy felvegyük az U19 ritmusát. Megszokjuk a gyorsabb és keményebb játékot. A támogatási rendszer miatt az 5. helyen belül kellett végeznünk, ezt a célt gond nélkül sikerült teljesítenünk.

Az alapozástól a bajnokság végéig minden adott volt ahhoz, hogy nyugodt körülmények között készüljetek hétről-hétre. Itt gondolok a kellő létszámra, segítőidre, illetve eszközökre…

Adott volt minden ahhoz, hogy készülni tudjunk egész évben. Télen a műfüves pálya, tavasszal a stadion füvén edzhettünk. Szerencsére komolyabb sérülés nem volt az évben, így nem voltak létszám gondjaink. Jó volt a kapcsolat a Megye I-es felnőtt csapattal, az ott készülő játékosok is rendelkezésünkre álltak a mérkőzéseinken. Az edzéslátogatottság létszáma az, amivel nem vagyok megelégedve, a jövőben ezen kell majd változtatni.

Vannak kiemelkedő tehetségű játékosaid, vagy inkább a csapategység a meghatározó?

Igen, vannak ügyes srácok a csapatban, de ezt a sportot 11-en játsszák és csapatként kell a pályán működnünk. Az egyéniségek eldönthetnek mérkőzéseket, de nagyon fontos, hogy legyenek olyan játékosok is akik labdát szereznek, pontosan passzolnak, akik látszólag nem csinálnak nagy dolgokat, de mégis mindig jó helyen vannak és jó megoldást választanak. Ennek a két típusnak az elegye adja a jó csapatot. Ezen az úton kell haladnunk.

Mennyit fejlődtetek és hol látod az elmaradásokat?

Sok mindenben fejlődtünk a szezon során. Ennek a csapatnak nagy erőssége az "akarat", amikor ez megvolt, nagyon jól játszott a társaság. Ha az edzéslátogatottságon tudunk javítani, nagyon stabil csapat válhat belőlük. El kell felejteni azt, hogy szórakozásból, a haverok miatt járunk edzésre.

U19-es korosztály révén már majdnem kész játékosok játszanak a keretben. Lesz aki a Megye I-es felnőtt gárdában fog bemutatkozni a következő szezonban.

Több játékos megfordult már az első csapat edzésén. Közülük többen szerephez is jutottak a Megye I-es mérkőzéseken. Aminek igazán örülök, hogy jó vélemény volt a játékukról. Szerintem sokuk előtt nyitva áll a lehetőség, hogy játsszon a felnőtt csapatban. Remélem minél többen élni is fognak vele.

Most jön a pihenő, mikor indul a felkészülés a 2017-18-as bajnokságra?

A fiúk nagy része úgy gondolom együtt marad, kiegészülve a tehetséges – U17-ből felkerült – fiatalokkal. Augusztus elején kezdjük a felkészülést a következő szezonra, ahol igazán összeérhet ez a csapat…

A PVSK U19-es labdarúgócsapatának tagjai:

Sólyomvári Márk, Kocsis Attila, Mészáros Patrik, Varga Dominik, Kiss Gergely, Bódis Tamás, Zombár István, Glück László, Nagy Levente, Villányi Viktor, Buzási Tamás, Dér Dániel, Bónyai Trisztán, Joós Péter, Kelemen Ferenc, Gáspár Mikes, Molnár Dominik, Menyhért Miklós.

A 2016-17-es szezon számokban:

- 28 mérkőzés, ebből: 12 győzelem, 3 döntetlen és 13 vereség
- 102 lőtt, illetve 66 kapott gól
- 39 pont, 4. hely

---
2. kép: tabella, a 2016-17-es szezon végeredménye.