Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A játék mellett a barátság is fontos

Hetedik helyezést ért el a PVSK Öregfiúk labdarúgó csapata az idei bajnokságban, a fontos, hogy a meccsek utáni beszélgetések mindig jól sikerültek.

Mikó László a nagypályás csapat vezetője, mindenese, évek óta segít abban, hogy tájékoztathassuk olvasóinkat a csapat eredményeiről. Tőle azt is megkérdeztem, fontos-e az eredmény, vagy inkább a játék öröme dominál?

A bajnoki hetedik hely, akár még jó helyezés is lehetne, de még is úgy érzem, nem igazán voltál elégedett?

Jól látod, csak részben vagyok elégedett, mert úgy érzem, hogy bekerülhettünk volna a legjobb hatba, de ez különböző okok miatt nem sikerült. Hogy csak egyet mondjak, Bolboaca  Augustint menet közben kinevezték a Komló vezetőedzőjének, így már nálunk nem tudott részt venni a meccseken. Vele több, mint húsz gól is távozott. De más okok is voltak, sérülések, betegségek, egyéb elfoglaltságok, ami miatt sok hiányzónk volt. A Pellérd elleni meccsen ment el a hat közé kerülés, összességében kicsit csalódottak vagyunk, jövőre feltétlenül javítani fogunk a helyezésen!

Három csapat talán jobb volt, mint mi, a bajnok PMFC pedig kiemelkedett a mezőnyből!

A Pécsvárad és a Kozármisleny, mindketten előttünk járnak, a PMFC-ben pedig sok kiöregedett NB I-es is játszik. Ők megérdemelten lettek bajnokok. Ne feledjük, hogy ez egy hasznos és kellemes eltöltése a szabadidőnek, és bár az eredmény sem mellékes, a fehér asztal melletti nagy baráti beszélgetések is nagyon fontosak.

Az évek során sokszor átszervezték a bajnokságot, míg eljutottak a mai három csoportig…

Ez egy másik probléma. Régen, amikor csak egy csoport volt, mindenki mindenkivel játszott legalább egy alkalommal. Amikor az MLSZ alá kerültünk, két csoport lett, Észak és Dél, akkor már csak a helyosztón találkoztál a másik csoportbelivel. Ez a mostani három csoport sem ideális, mert itt vannak olyan együttesek, akikkel sosem játszol, másrészt, ha visszalép valaki, mint most nálunk a Gyód, akkor végül kevesebb meccset játszol. Többen szeretnénk, ha visszatérnénk az egy csoportos bajnokságra. Könnyebbség, hogy az MLSZ fizeti a bírói díjak 90 %-át, mi csak a 10%-át fizetjük.

Kicsit furcsa kérdés, de milyen az utánpótlás?

A kérdés jogos, itt is jönnek a fiatalok, várjuk is őket, mert néhányan elmennek, sérülés, egyéb okok miatt, de a gerince azért megmaradt a csapatnak. Én 36 voltam, amikor elkezdtem, most 48 éves vagyok! De van köztünk 60 év feletti is, és sokan 50 évesek is elmúltak már. Ez egy jól összeforrt baráti közösség.
Tudni kell, hogy ebben a bajnokságban 35 év felettiek játszhatnak, illetve, ha még le van igazolva valaki, valamelyik megyei bajnokságban játszó együtteshez, akkor 40 év.

Most jön a nyári szünet, majd kezdődik  a felkészülés?

Pontosan! A Töttösön játszott Bonyhád elleni meccs után egy kis év végi bankettet tartottunk, ezzel pontot tettünk a szezon végére. Aztán augusztustól kezdődhet a szezon, jövőre biztosan jobbak leszünk, mint az idei bajnokságban.

Nyilas László