Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kiváló hangulat az V. Kosárünnepen

Igazi fesztiváli hangulatban és színvonalas mérkőzésekkel zárta a szezont egyesületünk kosárlabda utánpótlása. Több mint 400-an voltunk a Kossuth téren.

A napot Russai Olivér indította, aki alaposan bemelegítette azt a mintegy 400 kosárpalántát, akik ezt követően egész nap pattogtatták a labdát a PVSK immár ötödik alkalommal megrendezett Kosárünnepén.

- Van mit ünnepelnünk, hiszen igazi áttörést hozott ez az év a PVSK kosárlabda utánpótlása számára: idén minden bajnoki rendszerben versenyző csapatunk bejutott az ország legjobb 16 csapata közé, ami ritkaságszámba megy. Voltak ennél is nagyobb sikerek, az U20-as fiúcsapatunk újra bajnoki címet szerzett, sikerült megvédeniük elsőségüket és szintén bajnok lett az U18-as csapatunk a B3×3-as bajnokságban. Számos egyéb sikert is elkönyvelhettünk idén, hiszen nemrég újabb, a legkisebb kosaras palántáknak edzéshelyszínt biztosító tornatermet újítottunk fel, és hamarosan átadjuk a B3×3-as kosárlabdapályánkat is. Ráadásul még idén megkezdődik a multifunkcionális kosárlabda munkacsarnokunk építése, így még vonzóbb körülményeket tudunk biztosítani meglévő és a képzésünkbe ez után becsatlakozó sportolóink számára – foglalta össze megnyitójában Máté János, a férfi kosárlabda utánpótlás szakosztály vezetője.

A legkisebbek a PVSK-Párduc-Panda Kupa zárófordulójában egymás ellen léptek pályára: az egyes iskolák előkészítő csoportjaiban játszó gyermekek mérték össze erejüket. A nagyobbaknál a korosztályok fiú és lánycsapatai vívtak egymás ellen színvonalas és látványos mérkőzéseket. A programot minden korosztályban játékos-edző páros dobóverseny, illetve egy VIP-villámtorna színesítette. Előbbiben a korosztályok legjobb dobói mérték össze ügyességüket edzőikkel, utóbbiban pedig egyesületünk vezetősége és edzői, valamint a játékvezetők és a sportújságírók csapata harcolt meg egymással.

A napot az U20-as fiú csapat bemutató mérkőzése, illetve a megszokott tombolasorsolás zárta. Kapcsolódó képgaléria