Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megújult a műfüves kispályánk

Újabb beruházás ért véget egyesületünknél, ezúttal a teljes egészében felújított kisméretű műfüves labdarúgópályát adtuk át.

A Pécsi Vasutas Sportkör építette fel a város első, kisméretű műfüves labdarúgópályáját, amelyet 2008-ban avattunk fel. A palánkkal körbevett és világítással rendelkező 40-szer 20 méteres pálya kihasználtsága rendkívül magas volt: nemcsak a klub utánpótláscsapatainak képzésben használták nap, mint nap, hanem szabadidősport helyszínként is. Az első generációs műfű borítás, illetve a pálya palánkja a sűrű használattól és az időjárás viszontagságaitól az elmúlt 9 évben tönkrement, időszerűvé vált a felújítása.

A rekonstrukció keretében csak a pálya alapja és a kapuk maradtak a régiek, minden más megújult. Az alapozás süllyedéseit kijavították, új, az ízületeket még jobban kímélő, korszerű műfű borítást fektettek le, a pályát övező palánkokat a szövetségi előírásoknak megfelelőre cserélték, és új labdafogó hálót építettek ki. A felújítás a pályát körbevevő járdafelületre is kiterjedt, ami új aszfaltborítást kapott. A mintegy 13 millió forintos beruházást a PVSK valósította meg: túlnyomó részben társasági adó-támogatásokból, kisebb részben pedig egyesületi hozzájárulásból.

- A városban egyedülálló a műfüves kispályánk, amely olyan elasztikus alappal rendelkezik, ami még kíméletesebb az ízületek számára. A most felújított pálya és a két évvel ezelőtt átadott nagy műfüves labdarúgópálya jelentős mértékben javítja az utánpótlás-nevelési munkánk feltételeit. Erre nagy szükségünk is van, hiszen az egyesületben jelenleg 20 csapatban 300 ifjú labdarúgóval foglalkozunk – mondta el köszöntőjében Czerpán István, a PVSK elnöke.

- Az, hogy tegnap egy felújított tornatermet, ma pedig egy felújított labdarúgó pályát adhatunk át a PVSK jóvoltából, jelzi, hogy a sportfejlesztést kiemelt célként kezelő kormányzati és önkormányzati szándék célba ér. Biztos vagyok abban, hogy a PVSK-nál meglévő infrastruktúra vonzó a gyermekek és szüleik számára és ezeket a fejlesztéseket látva mind többen döntenek úgy, hogy sportolni kezdenek – fogalmazta meg az átadáson Dr. Őri László, Pécs város alpolgármestere.

- A szövetségnek kiemelt célja a labdarúgás társadalmi bázisának növelése, minél több gyermek bevonása a sportba, amihez az infrastrukturális feltételek javítása elengedhetetlen. Baranya megyében a társasági adó-támogatásoknak köszönhetően a klubok 80 %-a fejlesztett a létesítményi helyzetén. A PVSK élen jár ezen az úton, amit igazol, hogy egyre több ifjú labdarúgó-palánta kezdi itt az ismerkedést a labdarúgással – mondta el Bogyay Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség baranyai megyei igazgatója.

A felújított kisméretű műfüves labdarúgópályát csütörtökön kis ünnepség keretében adtuk át. Elsőként U9-es labdarúgócsapatunk vehette birtokba a létesítményt, amelyet a jövőben továbbra is az egyesület utánpótláscsapatai, illetve a szabadidősport szereplői használhatnak majd.Kapcsolódó képgaléria