Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szép pünkösdi ökölvívó sikerek

Két szép sikert hozó versenyen jártak a Pécsi VSK-Szentlőrinc ökölvívói. A Kanizsa Boxgáláról a versenyzőinket elkísérő edzőt, Borovics Zoltánt kérdezetem.

- Nagyon szép eredményt értünk el versenyzőink Nagykanizsán. Borovics Balázs a 37,5 kg-ban, egyhangú 3-0-ás pontozással nyert kőszegi ellenfelével szemben. Nagy László Ivó igen szoros, 3-2-es pontozással kapott ki, és szerzett ezüstérmet. A legérdekesebb találkozót, az úgynevezett főmeccset, Tóth Viktor vívta a hazai Akadémia versenyzője, Major Róbert ellen 75 kg-ban.

Maximálisan elégedett vagyok a fiúk teljesítményével. A Gála színvonalát emelte, hogy szlovén öklözők is részt vettek a versenyen – mondta el Borovics Zoltán.

Miközben Zolival a telefonos interjút készítettem, jött a hír, hogy Németországban, a Samu Ferenc Péter technikai K.O.-val nyert német ellenfele ellen. Felhívtam edzőjét, Alvics Gyulát.

- Ferike  a döntőben nagy fölénnyel nyert, ez is azt bizonyítja, hogy kiváló formában van. Ebben az évben még senkitől sem szenvedett vereséget. Nagyon büszkék vagyunk rá. Nagy tehetség, most a serdülő válogatottal szerepel Németországban. Meggyőződésem, hogy az augusztusi Serdülő Európa bajnokságon is jól fog szerepelni. Ez a németországi siker egy állomása az Eb felkészülésnek.

Nyilas László