Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Újvidéki tornán jártak focistáink

Rangos nemzetközi tornán vettek részt a PVSK ifjú labdarúgói a szerbiai Újvidéken, ahol testközelből tapasztalhatták meg a szerb futballmentalitást.

15. alkalommal rendezték meg a nemzetközi utánpótlás labdarúgótornát, amelyen minden korcsoportban 16 csapat mérte össze erejét. Négy négyes csoportba sorolták az indulókat, a csoportokon belül pedig körmérkőzést vívtak. Egyesületünk csapatai közül a 2008-ban (U9), illetve a 2006-ban (U11) születettek indultak a kupán. A nemzetközi sztenderdeknek megfelelően előbbiek 5+1-es felállásban, 20×40 méteres pályán, 3×2-es kapura játszottak, míg utóbbiak 8+1-es felállásban, félpályán keresztben és 5×2 méteres kapura vívták a mérkőzéseiket.

Máté Győző, az U11-es csapat vezetőedzője: - Csapatom hozzáállásával elégedett voltam, és technikai képzettség tekintetében is felvettük a versenyt a szerb csapatokkal. Bár helyenként át tudtuk venni a szerb mentalitást, az agresszivitásukkal és a harciasságukkal mégis sikerült felőrölniük bennünket. Két vereség mellett egy döntetlent értünk el, így nem jutottunk tovább a csoportból, mégis úgy gondolom, hogy tapasztalatszerzésnek kiváló volt a túra.

Reith Róbert, az U9-es csapat vezetőedzője: - Mi próbáltuk játszani a focit, ellenfeleink célfutballja azonban eredményesebb volt, jól használták ki hibáinkat és a speciális szabályokban rejlő lehetőségeket. Játéktudásban nem voltak jobbak nálunk, de fejben igen: motiváltabbak és harciasabbak voltak, sokkal nagyobb volt bennük a győzni akarás. Egy jellemző példa: az egyik ellenfelünknél egy kislány is játszott, aki ugyanúgy oroszlánként küzdött a csapat sikeréért, mint a fiú csapattársai. Mi két vereséget követően az utolsó meccsünkön győztünk, így a csoportunk harmadik helyén zártuk a tornát.