Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Még csak a hangjegyeket keressük a jövő zenéjéhez.

Az utolsó nyolc meccsen négy győzelem, két döntetlen és két vereség, valamint a nyolcadik hely a tabellán a mérlege Megye I-es labdarúgó csapatunknak.

Balázs Pétert menet közben a kispadon váltó Reith Róberttől azt is megkérdeztem, hogyan, és kikkel kezdi el építeni a jövőt, különös tekintettel arra, hogy az egyesület fennállásának 100. évfordulójára nagy előrelépést vár el a PVSK vezetősége.

Nyolc mérkőzésen voltál Te a vezetőedző, miként értékeled a csapat teljesítményét?

Ebből négyszer nyertünk, két döntetlen és két vereség lett a vége. Fájó, hogy a két pofont hazai pályán kaptuk, mentségünkre mondom, két nagyon jó csapattól, a Sellyétől, és a Szászvártól. Igazából nem is a csapat teljesítményét értékelném, hanem az egyéneket. Azt, hogy ki hogyan állt be a sorba, hogyan vett részt a munkában. A csapat kialakítására nagyon kevés volt ez az idő, ráadásul sok külső körülmény, sérülések, hiányzások az edzésekről, egyéb tényezők is gátolták a munkát.

Számításaim szerint a megszerzett 14 pont, a 17-13-as gólarány, 58,03%-os teljesítmény, ami a közepesnél kicsit jobb. Az idegenbeli mérleg viszont sokkal kedvezőbb, 73% körüli. A nagy pozitívum, hogy sok fiatalt kipróbálhattam, és ők éltek is a bizalommal.

Vasárnap kineveztek, kedden edzést tartottál, szerdán meccset játszottunk Siklóson. Volt időd valamire is a csapatkialakításban?

Szinte semmire! És közben még voltam az "A" licenszes tanfolyamon is. Azokra számítottam, akiket ismertem, láttam játszani, és bíztam is bennük. Az más kérdés, hogy menet közben sok minden megváltozott…

Elégedett vagy a mutatott játékkal, fejlődött-e a csapat ezen a téren?

Nagyon kevés volt az idő! Sok edzőmeccset kellett volna játszanunk jó ellenfelek ellen, ahol gyakorolhattuk volna a játékelemeket, de néha edzésen is kevesen voltunk. Tudtam, nem fog egyik napról a másikra működni, amit játékban szeretnék, ahhoz több együttlét kell, és az, hogy a játékosok is akarják a sikert, akarjanak minden nap jobbak lenni valamiben! Voltak meccsek, ahol működött a dolog, de sajnos voltak olyanok is, ahol egyáltalán nem.

Úgy tudom, néhányan távoznak, de vajon jönnek-e újak?

Távoztak, és még fognak is távozni, neveket nem szeretnék mondani, a lehetséges érkezőkről sem beszélnék. Tárgyalások folynak, majd meglátjuk.  Én olyanokkal szeretnék dolgozni, akik elfogadják a labdarúgásról alkotott nézetemet, miszerint csak kemény munkával lehet jó eredményt elérni, és akkor lehetsz sikeres, ha edzéseken és a meccseken is a maximumot adod. Letettem a vezetés asztalára egy névsort, akikkel dolgozni szeretnék. Ha összejön, van remény egy jó csapat kialakítására. Az ifjúságiak közül biztosan jönnek föl, egyet már most mondhatok Kiss Gergő, aki kiöregedett az ifiből, de lesznek mások is. Olyanok is, akik még fiatalabbak, és még nem is öregedtek ki az ifiből. Utánpótlás edzőként látom, sok tehetség van a fiataljaink között! Azt azonban hangsúlyozni szeretném, hogy van egy szint, ami alá én sem megyek!

Mi a további program?

Egy kis összejövetelt tartunk évzáróként, majd befejeződik a szezon. Még azt sem tudni, mikor kezdődik a bajnokság, minden bizonytalan, az is, mikor kezdjük el a felkészülést az űj bajnokságra. Egy biztos, a mezőny ismeretében nagyon kemény szezon elé nézünk.

Engedtessék meg néhány gondolat a szerzőtől, aki a meccsekről tudósított. A riport befejezésének pillanatában jött a hír, a Szászvár nem kér NB III-as licenszet, marad a Megye I-ben. Ha ehhez hozzáveszem a jó játékerőt képviselő Pécsváradot, és a Mohácsot, a végére kissé elfáradt, de a tabellát sokáig vezető Szederkényt, vagy az ugyancsak acélos Sellyét, esetleg a bármikor meglepetésre képes Siklóst, akkor a kérdés az, vajon mennyivel lesz könnyebb dolga a Vasútnak az idei szezonhoz képest, a jobb szereplést illetően. No és itt van a volt edzőnk, Balázs Péter által irányított, az NB III-ból kiesett Komló, ahol a hírek szerint komoly erősítések történnek.

A címben olvasható zenekari hasonlattal élve, ha van karmester, már csak a jó zenészek hiányoznak, akik a megkomponált hangokat zenekari művé kovácsolják. Vajon  lesznek olyen művészeink, akik a következő szezonban a zongorát is cipelik néha?

A PVSK Megye I-es labdarúgócsapatának tagjai a 2016-17-es szezonban:

Arató Zsombor, Cvenits Ádám, Derdák Roland, Erdős Zoltán, Fülöp András Kristóf, Hadobás Gergő, János Gergő, Jukics Patrik, Kaszás Patrik, Király Márk, Kolat Krisztián, Koppán Miklós, Máté Győző, Máthé Árpád, Miltner Szabolcs, Molnár Marcell, Molnár Patrik Márk, Ndjodo Edouard, Németh Viktor, Othmani Ahmed, Petricsevics Dávid, Rigó László, Szabó Dávid, Szakály Bálint, Tóth Szabolcs, Varga Márk Dávid, Vénosz Soma.

A 2016-17-es szezon számokban:

- 26 mérkőzés, ebből: 11 győzelem, 5 döntetlen, és 10 vereség
- 55 lőtt, illetve 37 kapott gól
- 38 pont, 8. hely

Nyilas László