Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Alaposan átalakul jövőre a PVSK játékoskerete

A PVSK-PANNONPOWER az utóbbi nyolc év legjobb eredményét elérve hatodik lett a bajnokságban. Csirke Ferenc, az együttes edzője is elégedett volt a szezonnal. A BAMA.hu írása.

Szakács Miklós újságíró kérdezte vezetőedzőnket:

Aláírta volna ezt októberben?

Szerintem igen – válaszolt Csirke Ferenc azon kérdésünkre, amely csapata hatodik helyezését firtatta. – A bajnokság rajtja előtt abban biztos voltam, hogy mi jobbak leszünk, mint az előző szezonban, a kérdés az volt, hogy a többi csapattal mi lesz. Sok helyen szezon közben is érkeztek új légiósok, kölcsönjátékosok, nehéz volt belőni, hogy ki mire képes pontosan. Nézze. Helyezésben, győzelmeink számában is előre tudtunk lépni, ez egy sikeres év volt. Szóval igen, aláírtam volna.

És nincs egy kis csalódottság sem amiatt, hogy a negyeddöntő jelentette a végállomást?

Ha a szívemre teszem a kezemet és elvonatkoztatok az érzelmektől, akkor az is nagy szó, hogy a Körmendtől csak 3-1-re kaptunk ki. Sokmindenen múlt ez. A vasiak egyénileg nagyon jók, ezt tudtuk, de az első meccs után a csapategységük is helyreállt. Nálunk pedig sajnos akadt olyan játékos – név nélkül – , aki a play offban emberileg leszerepelt előttem és a csapat előtt, ez nagyban hozzájárult az eredményhez.

De például Anthony Nelson, akiről emberileg egyébként is csak jót tudunk mondani, játékban is elő tudott kapni valamit a cilinderéből a Körmend ellen.

Anthony az alapszakasszal úgy van, hogy az neki egy utazás. Mindegy hogyan, csak érjünk oda valahogy. A kis ladikján evickél a play offig, ott pedig átszáll a motorcsónakjára.

Volt olyan játékosa, akitől pluszt kapott a szezon során?

Mivel én állítom össze a keretet, tudom kitől mit lehet várni. De például Smith szépen, látványosan fejlődött az év során. Az elején szokatlan lehetett neki az európai játék, az új környezet. Össze kellett vele csiszolódni. De az utolsó két hónapban megmutatta: akkor dob kosarat, amikor akar.

Ha már Smith. Marad jövőre is? Hogy áll a csapatépítés?

Jelenleg Harazin Tamás, Bíró Olivér és Supola Zoltán rendelkezik élő szerződéssel. Veljko Budimir kontraktusa lejárt, vele most kezdünk tárgyalni, és a fiataljainkkal is most egyeztetünk a folytatásról. Nelson visszavonult, Sejfics és Smith pedig nem nálunk folytatja, ez már biztos. Olyan anyagi igényeik vannak, amit nem tudunk vállalni. Az is eldőlt, hogy Halász Ákos sem marad itt. Persze már nézelődünk, de nem vagyunk elkésve semmivel. Jövőre szeretnék magasabb szerkezetű csapatot kialakítani, meglátjuk sikerül-e.

Akkor most jöhet a pihenés?

Jelenleg a 3x3-as válogatottal készülünk az EB-selejtezőkre. Ha a kontinenstornára is kijutunk, akkor az július 8-ig tart, szóval egyelőre nincs pihenés. Idén ráadásul a 3x3-asoknál U23-as válogatottat is indítunk – ott van is egy pécsi a csapatban, Dragasevics Veljko. Ha a válogatott feladatoknak vége, el kell kezdeni videókat nézegetni, légiósok után kutatni. Azért persze a családdal júliusban szeretnék majd egy kicsit kikapcsolódni, de melós lesz a nyár.

Forrás: www.bama.hu