Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U15: A bronzérem dicséretes eredmény

Harmadik lett az NB II-es U15-ös bajnokság Dél-nyugati csoportjában a PVSK. Reith Róbert edző, a gondok ellenére elégedett a csapat teljesítményével. 

Ha csak a tabellán elfoglalt helyet nézem, akkor a bronzérem nagyon jó teljesítmény. Te is így látod?

A helyezéssel elégedett vagyok, különösen úgy, hogy sok problémával küzdöttünk az idén. Például sokszor kevesen voltunk edzésen. Egyébként is kevés a létszámunk, 16-an vagyunk, és ebből három kapus. De azt mondom, hogy még bajnokesélyesek is lehettünk volna, ha a Paks ellen jobban szerepelünk, mivel három kapussal léptünk pályára ellenük, egy védett, kettő pedig a mezőnyben szerepelt, nem sok esélyünk volt.

Egyéniben vagy csapatjátékban fejlődtek-e jobban a gyerekek?

Úgy látom a csapatjátékunk fejlődött jobban, de nyilván egyénileg is van előrelépés. Én a képzés során annak a híve vagyok, hogy mindent labdával kell megoldani. A játékszituációnál nincs jobb közeg a képzésre, és ennek a legjobb formája a meccs. Elsősorban erős ellenfelekkel. Annak semmi értelme, hogy a szomszéd település hasonló korú gárdáját 30-0-ra verjük.

Apropó játék! Milyen volt a bajnokság színvonala?

A játékosok fejlődése szempontjából nem igazán ideális. Három olyan együttes van, a Paks, a Kozármisleny, és a Szentlőrinc, amelyekkel jó, élvezetes meccseket lehet játszani, ami a gyerekek fejlődését is szolgálja. A többi csapat, nem megbántva őket, kevésbé acélos. Ezért tartom jónak az Országos Rendszereket, elsősorban az Akadémiákat, ahol hasonló képességűek játszhatnak egymás ellen.

Tizenhatodik betöltött év kell a felnőtt csapatba való szerepléshez,  van olyan játékos, akit az első csapatba is tudnál használni, akár már jövőre?

Neveket nem mondok, de kettő-három biztosan van! Ha ilyen szépen fejlődnek, akkor semmi akadálya nem lesz előrelépésüknek.

Végezetül egy személyes kérdés, Te a Megye I-es csapatunk edzője is vagy. Tudod már, hogy maradsz-e az U15-ösöknél is?

Még nem! Minden képlékeny. Ne feledjük, ennél a csapatnál is kiöregednek néhányan. Én sem tudom biztosan maradok-e velük. Jönnek föl néhányan az alsóbb csoportokból is, nem tudni semmi biztosat.

A PVSK U15-ös labdarúgócsapatának tagjai a 2016-17-es szezonban:

Kürti Dániel, Király Zsolt, Győri Márk, Archie Hawkins, Csorba István, Motil Márk, Kovácsfi Krisztián (csapatkapitány), Kása Benedek, Husznai Albert, Tornyos Péter, Blész Norbert, Kaufmann Dominik, Zsifkovics Deján, Bali Benjamin, Ivaszjuk András, Simon Balázs.

A 2016-17-es szezon számokban:

- 24 mérkőzés, ebből: 17 győzelem, 2 döntetlen, és 5 vereség
- 98 lőtt, illetve 28 kapott gól
- 53 pont, 3. hely

Nyilas László

---
1-2. kép: PVSK (feketében) - Kaposvölgye. 3. kép: tabella, a szezon végeredménye.