Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U14: Csapategység és fejlődés

Bronzérmet szerzett a PVSK U14-es labdarúgócsapata az NB II. dél-nyugati csoportjában, ám Máté Győző, a csapat vezetőedzője szerint ennél fontosabb, hogy a csapat minden téren sokat fejlődött idén.

- Mennyire vagy elégedett a csapat szereplésével?

- A 2003-2004-es születésű gyerekekkel az U14-es korosztályban, a II. osztály dél-nyugati csoportjában játszottunk, összesen nyolc ellenfél ellen, akikkel háromszor találkoztunk a szezonban. Összesen 53 pontot szerezve végül a harmadik helyet kaparintottuk meg. A Szekszárd kiemelkedett a mezőnyből, teljesen megérdemelten nyerték meg a bajnokságot, mi pedig nagy harcot vívtunk a dobogón a Kaposvölgyével. Hiába vertük meg őket kétszer is az idényben, végül ők lettek a másodikak, mert kevesebb pontot hullajtottak el év közben, mint mi. Két-három olyan mérkőzést játszottunk, ahol eredményben több volt a játékunkban, mint amit sikerült elérnünk, emiatt van bennem némi hiányérzet, ugyanakkor a bronzérem is jól mutat, és nem az eredmény volt a legfontosabb, hanem az, hogy a gyerekek fejlődjenek.

- Ezt a célt sikerült elérni?

- Nehezen kezdődött a szezon, mert bár egy év kihagyás és a B licenc megszerzése után kaptam vissza azt a csapatot, amelynek a tagjaival már kisgyermekkoruk óta foglalkoztam, a nyári időszakban nagyon alacsony volt az edzéslátogatottság. A szünidőt követően lett csak teljes a létszám, és a 28 fős keretből újra egységes csapat alakult ki. Ebben az időszakban mind az U15-ös csapatot edző Balázs Pétertől, mind az U13-as korosztályt edző Arató Zsombortól rengeteg segítséget kaptam, ami hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek fejlődése folyamatos legyen. A téli szünetben újabb hullámvölgy következett, sérülések, illetve a nagy hideg és betegségek akadályozták az alapozást, de végül ezt az időszakot is sikerrel zártuk Szakály Bálint erőnléti edzőnek, Gáspár Gábor koordinációs edzőnek és Vénosz Soma segédedzőnek köszönhetően, akik egész évben sokat segítettek a gyerekek fejlesztésében. Ezektől a hullámvölgyektől eltekintve a csapat mind játékban, mind hozzáállásban megvalósította az általam kitűzött célokat: a szezon elején még jobbára csak edzésen, aztán fokozatosan egyre többször a mérkőzéseken is. Jó példa a fokozatos fejlődésre, hogy az utolsó hazai mérkőzésünkön, éppen a nagy rivális Kaposvölgye ellen játszottunk a legjobban.

- Kik voltak a legjobbak?

- Nem szívesen emelnék ki senkit név szerint: a mi csapatunk ereje a csapategységben rejlik igazán. Megtiszteltetésnek érzem, hogy velük dolgozhattam, hiszen a srácok kiváló közösséget alkottak az idény során. Egy jellemző példa: komoly fegyelmezetlenség egész szezonban nem volt, mindenki nagy alázattal és szorgalommal dolgozott. Természetesen van 3-4 olyan játékos, akik tehetségük és szorgalmuk alapján komoly jövő előtt állhatnak, de ehhez az idény során tanúsított fegyelmezett és alázatos munkát kell folytatniuk. Bízom abban, hogy a csapat magja együtt marad, és ősztől – immár az U15-ös korosztályban – továbbfejlődnek a fiatalok.

A PVSK U14-es labdarúgócsapatának tagjai a 2016/2017-es szezonban:

Anton Tamás, Balázs Bálint, Bánki László, Bereczk László, Demeter Dániel, Draskóczi Martin, Eklics Balázs, Füzes Dávid, Gergely Péter, Harka Szilárd, Kasza Kornél, Király Zsolt (kapus), Koller Szabolcs, Kozma Gábor, Kővári Dániel, Lendvai Erik, Lenti Csanád, Marthy Ádám, Mázik Levente, Mosonyi Martin, Nagy Jeromos (csapatkapitány), Okorie Dávid, Romvári Ákos, Stefánovics Bálint, Szabó Dávid (kapus), Szabó Gergő, Székelyhidi Gergő, Tormássy Lóránd.

A 2016/2017-es szezon számokban:

- 24 mérkőzés, ebből: 14 győzelem, 3 döntetlen, és 5 vereség
- 120 lőtt, illetve 30 kapott gól
- 51 pont, 3. hely

---
3. kép: Tabella, a 2016/2017-es szezon végeredménye.