Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-PANNONPOWER: Megegyeztünk Supolával

Válogatott hátvédünk két évvel meghosszabbította idén lejáró szerződését csapatunkkal.

Ahogy véget ért a szezon NB I-es csapatunk számára, klubunk vezetői máris elkezdtek a jövő évi jétékoskeret kialakításán dolgozni. Ennek első lépéseként idei csapatunk egyik meghatározó játékosával, Supola Zoltánnal sikerült megegyeznünk arról, hogy meghosszabbítja most lejáró szerződését. Az külön öröm, hogy Supola új szerződését rögtön két évre írta alá, így a következő két bajnoki szezonban is a PVSK-PANNONPOWER játékosa lesz.

– Jövőre is szeretnénk hasonlóan sikeres szezont futni, mint idén, ennek pedig az egyik zálogának tartom, hogy Supival sikerült megegyeznünk a folytatásról – mondta Bán Gábor, együttesünk ügyvezetője. – Szerencsére nem volt nehéz dolgunk, mi is szerettük volna, hogy maradjon, és a játékos is hajlott a folytatásra. Az eddigi pályafutásán is látszik, hogy Supi nem az a kimondott vándormadár típus, talán ennek is köszönhető, hogy két évre írt alá.

Természetesen Csirke Ferenc is boldog volt, hogy egyik legjobb játékosára a következő bajnokságban is számíthat majd.

– Ne felejtsük el, hogy esetében egy válogatott szintű játékosról beszélünk – jegyezte meg csapatunk vezetőedzője. – Ilyenből pedig azért az utóbbi években nem sok volt itt Pécsett. Pont ezért személy szerint én is megtettem mindent azért, hogy maradjon nálunk. Idén bebizonyította, hogy igazi vezéregyénisége tud lenni a csapatunknak, de meggyőződésem, hogy még ennél is több van benne, amit meg is fog mutatni.

Supola Zoltán az idei bajnokságban 11,5 pontot, közel 3 lepattanót és 2,5 gólpasszt átlagolt, mindezt meccsenként majd 27 percnyi játékidő mellett. Mint kiderült, ez utóbbi elég sokat is nyomott a latba játékosunknál, szerződése meghosszabbítása kapcsán.

– Mindenek előtt szeretném megköszönni a PVSK-nak, hogy bízott bennem – kezdte Supola. – Nagyon örülök neki, hogy ilyen sok játéklehetőséget kaptam idén, igyekeztem meghálálni a bizalmat. Vezetőedzőnk, Csirke Ferenc elmondta, hogy hasonló szerepkörben számít rám jövőre is, ami fontos volt nekem. Az az igazság, hogy ez egy nagyon jól sikerült szezon volt nekem és a csapatnak is. Voltak megkereséseim máshonnan is, de  egy ilyen év után nehéz lett volna nem itt maradni. Pécsett is jól is érzem magam, és ami szintén fontos, hogy a klubnak is vannak komolyabb céljai. Jövőre is szeretnénk egy kicsit előrelépni, a PVSK jubileumi évében, 2019-ben pedig a négybe akarunk jutni. Szóval, örülök, hogy máris meg tudtunk egyezni és, hogy a következő két szezonban is a PVSK-t erősíthetem.