Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Jamboree-n jártak kosarasaink

Az országos döntőnek megfelelő jamboree-n jártak U12-es kosarasaink. A lányok Pécsett, a fiúk Sopronban játszottak együtt korosztályuk idei legjobbjaival.

Mindkét nemnél a legjobb 16 csapat jutott be az országos jamboree-ra, ahol nem klasszikus döntőt rendeztek, hanem egyfajta kosárgálát. A bejutott csapatok tagjait ugyanis két 5 fős, illetve egy 4 fős kontingensbe kellett beosztani, és ezeket a csapategységeket sorsolták össze a jamboree más résztvevőinek hasonló csapatrészeivel. Így minden csapatban 3-3 egyesület kosarasai kerültek össze, akik ezen a hétvégén egy csapatként mérkőztek meg a többiekkel – nem a saját edzőjük, hanem más csapatok edzőinek irányításával. Bár a játékosok – és edzőik is – nagyon komolyan vették az összecsapásokat, az eredmény ezúttal másodlagos volt; a jamboree-n inkább az ismerkedésé és a barátkozásé volt a főszerep.

- Mi a tavalyi jamboree után idén is Sopronba utaztunk, és kiválóan éreztük magunkat. A srácok nagyon komolyan vették a mérkőzéseket, különösen azokat, amelyeket az általam irányított csapat ellen vívtak, és sikerült is mindháromszor legyőzniük alkalmi együttesemet. Nem véletlenül, hiszen látva a korosztály legjobbjait, nyugodtan kijelenthetem, hogy technikai képzettség tekintetében valamennyi pécsi játékos a mezőny első felében foglal helyet. A torna All Star csapatában a PVSK-t Hőgye Patrik és Harka Szabolcs képviselte, míg a dobóversenyen Szeverinácz Denisz igyekezett minél jobb eredményt elérni. A jamborre ugyanakkor kevésbé szólt az eredményekről, sokkal inkább a sportági kapcsolatok kialakításáról, és ezt a célt a rendezvény jól szolgálta: számos ismeretség és barátság született a 3 nap alatt, és az edzők között is kiváló volt a hangulat, ami alapja lehet egy későbbi gyümölcsöző szakmai együttműködésnek is – fogalmazta meg Stranszky Bettina, a PVSK U12-es fiú kosarasainak vezetőedzője.

- Mi is másodszor vettünk részt ilyen jamborre-n, és felemás tapasztalatokat szereztünk. Bár a torna ezúttal Pécsett volt, így mi napközis jelleggel vettünk rajta részt, mégis remek lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek felszabadultan, teher és tét nélkül kosarazzanak, miközben új barátságok kialakítására is módjuk nyílt. Ezzel sokan tudtak is élni a csapatomból, ugyanakkor a zárkózottabb gyerekek számára ez nem volt akkora élmény. Az mindenesetre örömmel töltött el, hogy a PVSK-s gyerekek minden csapatban a húzóemberek közé tartoztak, és az edzőkollégák bíztak a pécsi kosarasok játékában – foglalta össze tapasztalatait Rákosi Katalin, a PVSK U12-es leány csapatának vezetőedzője.