Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Újabb tornatermet újítunk fel

Újabb pécsi tornaterem felújítását kezdte meg a napokban a Pécsi Vasutas Sportkör által megbízott kivitelező. Ezúttal az Angster József Szakiskola Petőfi utcai tornacsarnoka kap új borítást.

Ez már a negyedik terem a városban, amely a csaknem 100 éves múlttal rendelkező PVSK rekonstrukciós programjának köszönheti felújítását. A Széchenyi és az Árpád Fejedelem Gimnázium, valamint a Zipernowsky Károly Szakközépiskola tornacsarnoka után idén a Pécsi Szakképző Centrum Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Általános Iskolája tornacsarnoka kap új padlóborítást. A csarnok sportpadlóját már több mint két évtizede fektették le, és azóta nagyon elhasználódott: elkopott, illetve néhány helyen el is szakadt, ezért vált időszerűvé a felújítása.

- A PVSK a társasági adó-támogatások hatékony és valóban közösségi célú felhasználása érdekében kezdett bele a tornaterem-felújítási programjába, amelynek célja, hogy mind az egyes iskolák tanulóközössége, mind az egyesület profitáljon a rekonstrukciókból. A felújított tornatermeket ugyanis délelőttönként az adott iskola testnevelési óráin a diákok használják, míg délutánonként a PVSK utánpótlás kosarasainak biztosítanak edzéshelyszínt. Mi így tudunk hozzájárulni a város fejlődéséhez – fogalmazta meg Czerpán István, a PVSK elnöke.

A Petőfi utcai tornateremben csaknem 440 négyzetméternyi sportpadlót cserélnek ki a legmodernebb, az ízületeket leginkább kímélő ütéscsillapítással rendelkező burkolatra. Ezen túlmenően teljes egészében ki is festik a tornacsarnokot, míg a kosárpalánkok alá falvédő burkolatot szerelnek. A beruházás összköltsége megközelíti a 9 millió forintot, amelynek kétharmadát társasági adó-támogatásból a PVSK, megközelítőleg egyharmadát pedig Pécs város önkormányzata biztosítja.

A felújítási munkálatok május közepén kezdődtek meg, és június elejére be is fejeződnek, így akár már a nyári szünet előtt birtokba vehetik a termet a diákok és a PVSK ifjú kosárpalántái.