Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Két ökölvívó válogatottnál is segít a PVSK edzője

Kiváló edzőnk, Alvics Gyula jelenleg Tatán tartózkodik, és két ökölvívó válogatottunk felkészítésében is komoly szerepet tölt be.

Egyebek mellett azt is megkérdeztem tőle, mire készülnek a legjobbakkal, és mi a következő verseny, ahol pécsiek is szerepelnek.

Kezdjük a végén. Május 24-27-ig Bornemissza Gergely Emlékverseny lesz Egerben, a PVSK-ból is  lesznek versenyzők?

Igen, lesznek.Ez egy junior és ifjúsági Nemzetközi verseny lesz, 12 országból érkeznek résztvevők, én is ott leszek, majd visszatérek ide Tatára, és folytatom a munkát a válogatottaknál. A PVSK-ból az ifjúsági korcsoportban, 69-kg-ban Cservenka Róbert, ő egyébként a Madárfészek Ökölvívó Akadémia, és 75 kg-ban pedig Tóth Viktor vesz részt. Hölgyek is részt vehetnek, de mi most nem indítunk női versenyzőt.

Mi a feladatod, és melyik válogatottnál dolgozol?

Két nemzeti csapatnál is dolgozom, az ifjúsági válogatottnak vezetőedzője vagyok, de a felnőtteknél is besegítek a munkába.

Milyenek a körülmények Tatán?

Kiválóak! Ez egy olimpiai edzőtábor, a színvonal is olyan. Egy terem csak az ökölvívóké, négy ringben dolgozhatunk egyszerre, labdarúgó pálya, konditerem és uszoda is van. Jó az elhelyezés, ragyogó az ellátás, minden adott a sikeres felkészüléshez.

Mire készülnek a fiatalok, és milyen versenyre a felnőttek?

Az Ifi keretben minden súlycsoportban két ökölvívó van, ez 22 fiatalt jelent. Segítőm Füzesi Zoli, akivel nagyon jól megértjük egymást. Az ifik most nem készülnek konkrét feladatra, ez amolyan felmérő- összetartó tábor, ilyenkor lehet csiszolni a technikát, fejleszteni az erőnlétet, amolyan műhelymunka folyik. A felnőtteknél más a helyzet, ők a júniusi Eb-re készülnek. Itt Balzsay Károly szövetségi kapitánynak, segítek. Sok erőnléti edzés van, csütörtökön érkeznek külföldiek is, dánok, szlovákok, osztrák ökölvívók, velük kesztyűzni fognak a felnőttek, ezzel a technikai elemeket lehet javítani. Egyszerre négy ringben folyik a munka Nagyon szerteágazó a feladatom, részben erőnléti edzéseket vezénylek, de vannak, futások, terheléses edzések, azok mérése is, és természetesen kesztyűzés.

A Pécsett maradt tanítványaid miként dolgoznak távolléted idején?

Mielőtt eljöttem, mindent megbeszéltünk a gyerekekkel és segítőimmel, Borovics Zolival és Galambos Tibivel is, ahogy ismerem őket, mindent lelkiismeretesen elvégeznek majd, amit elterveztünk.

Kicsit nehezebb most a helyzetetek Pécsett…

Igen, van némi teremproblémánk, de Czerpán István úrtól, a PVSK elnökétől ,azt az információt kaptuk, hogy néhány hétig legyünk türelemmel, akkor remélhetőleg megoldódik a helyzetünk. Bízunk benne, hogy rövidesen újra teljes értékű munkát tudunk végezni.

Nyilas László