Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megint a Körmendé a pályaelőny

Két és fél negyeden át kiválóan játszottunk és vezettünk is, de végül kikaptunk hazai pályán a Körmendtől a negyeddöntő második meccsén. Folytatás kedden este, idegenben.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Egis Körmend 82-88 (29-18, 23-23, 15-27, 15-20)
Férfi Kosárlabda NB I. Rájátszás, 2. mérkőzés. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok, 2800 néző.
Vezette: Cziffra, Farkas, Rácz. 

PVSK: Nelson 18/6, Supola 20/6, C. Smith 21/6, Budimir 11/3, Sejfics 4. Cs.: Bíró O.4, Halász 2, Harazin2. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Körmend: Gibbs 15/9, L. Smith 23/9, Allen 20/3, Kromah 6, Csorvási. Cs.: Ferencz 5/3, Petty 19, Németh. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Kipontozódott: Sejfics (35.)

Nem csak Csirke Ferenc és csapata volt tisztában azzal, hogy a Körmend elleni hazai meccsnek óriási tétje van, hanem bizony Pécs kosárszerető közössége is. Erről árulkodott legalábbis a lelátók képe, rég voltak már ennyien kosárlabda mérkőzésen a városban. És bizony, aki úgy döntött, hogy jön, és szurkol csapatunknak, az remekül döntött. 

Az első negyedben ugyanis ott folytattuk, ahol szerda este Körmenden abbahagytuk. Most ugyan nem jöttek a triplák, de cserébe olyan kombinatív, a szemnek is szép támadójátékkal rukkoltunk elő, amit valóban öröm volt nézni. Nem véletlen, hogy Gasper Potocnik nyolc perc alatt kétszer kellett, hogy időt kérjen, két perccel az első negyed vége előtt ugyanis már 23-12-re vezettünk. Anthony Nelson pedig a szezon során látható, megbízható, stabil irányítónkból igazi nyerőemberré lépett elő, ahányszor csak betört, annak értékes pontok és hangorkán volt a következménye. Tíz perc után pedig 29-18-ra vezettünk.

Persze nem eszik olyan forrón a kását, a Körmend a második negyed elején nagyon belekezdett, és két perc alatt vissza is jött három pontra. Ekkor azonban, jó pár perces gólcsendünket Chris Smith törte meg. Előbb dobott egy remek hármast, majd egy labdaszerzés után zsákolt, a közte tizenegy pedig ismét megvolt. Nelson pedig gondoskodott róla egy hármassal a félidő legvégén, hogy meg is maradjon az előny.

A nagyszünet után pedig jó ideig úgy tűnt, hogy nem történhet semmi baj. Aztán amikor Supola kétszer egymás után köszönt be kintről és már 60-45-re vezettünk, akkor aztán meg pláne. Igen ám, csakhogy a Körmend egy másfél perc alatt visszajött hét pontra. Innentől pedig a negyedben sajnos elkezdett valami nem működni. Támadásban nagyon pontatlanokká váltunk, a vendégek pedig egyre közelebb férkőztek, a negyed végén pedig egy labdavesztés már azt eredményezte, hogy a Körmend átvette a vezetést. Óriási hullámvölgybe kerültünk, nagy kérdés volt, hogy vajon van-e visszaút. 

Nos, ezen az estén sajnos nem volt. Ugyan a záró etap elején még tartottuk a lépést a jórészt öt amerikaijával felálló Körmenddel, de ahogy telt az idő, úgy kezdtünk fáradni. A negyed közepén Sejfics kipontozódásakor pedig talán már éreztük is, hogy ezúttal nem lesz meg a győzelem. A három játékvezető ugyan eléggé felpaprikázta a hangulatot a végére néhány érthetetlen, és még pár teljesen fölösleges ítélettel, de ez már nem osztott és nem szorzott.

A Körmend legyőzött minket, és kiegyenlítette a párharc állását. Kedden a vasiak otthonában újra meg kell próbálnunk győzni, de az biztos, hogy most sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint pár napja.

Csirke Ferenc: - Talán Csorvási Milán sérülése volt a fordulópont, hiszen a Körmend alacsony szerkezetre váltott, kénytelen volt másfajta védekezést választani, és ez ellenünk általában jól működik. Sajnos egyénileg nem tudtuk megoldani a lehetőségeket.