Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Második hely a B-döntőn

A második helyen végzett U18-as fiú kosárlabdacsapatunk az országos B-döntőn. Két év alatt kétszer került az együttes az ország tíz legjobb csapata közé.

A tavalyi B-döntős győzelmet követően idén újra a 9. hely megszerzése volt a célja U18-as csapatunknak a Zalaegerszegen megrendezett háromnapos tornán. A negyeddöntőben az Atomerőmű együttesét, az elődöntőben pedig az Alba Fehérvár gárdáját győztük le magabiztosan, így a Szolnok ellen vívhattuk a döntőt.

- Hiába küzdöttek nagyot a fiúk az egész mérkőzésen, ezen a napon valahogy semmi nem akart összejönni: tucatnyi büntetőt és vagy öt egyértelmű ziccert hagytunk ki, ha ezeknek akár csak a fele bemegy, akkor meglett volna a címvédés. Így meg kell elégednünk a második helyezéssel, amely országos szinten a tízedik pozíciót jelenti. Ezért mindenképpen gratuláció illeti meg a csapatot – foglalta össze Föld Sándor, a csapat vezetőedzője.

Két év alatt így már másodszor került be az ország legjobb tíz együttese közé a PVSK U18-as csapata. A siker értékét növeli, hogy a csapat három évvel ezelőtt a semmiből jött létre, és idén újra a legjobbak kapuján kopogtatott.

- Úgy érzem, hogy csapatomnak idén be kellett volna kerülnie a legjobb nyolc közé, hiszen az alapszakaszban három olyan ellenféltől is kikaptunk, akiket előtte, vagy például az Alba Fehérvárt utána is, nagy fölénnyel legyőztünk, így ha akár csak egyet is megnyerünk ezek közül a szorosan elvesztett meccsek közül, akkor most egy szinttel feljebb léphettünk volna. Ezzel együtt nincs bánkódni valónk, hiszen idén a kadet csapatunk is B-döntős, így jövőre reményeink szerint a kiemelt bajnokságban indulhatunk majd – mondta el Földi Sándor.

A döntőt a kosarsport.hu tudósította.

Képeinken a döntő mérkőzés, forrása: mkosz.hu