Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-csarnok: indulhat az építkezés

Aláírták a multifunkcionális munkacsarnokunk kivitelezői szerződését, így a város utánpótlás- és tömegsportjának létesítményi helyzetén javító munkacsarnok építése akár júniusban megkezdődhet.

Több éves előkészítő munkát követően, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sportfejlesztési pályázatának keretében elnyert pályázat alapján idén januárban írták ki a PVSK új munkacsarnokának feltételes közbeszerzési eljárását. A javarészt társasági adó-támogatásból, részben pedig Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatától származó forrásból megépíteni tervezett épület kivitelezésére nyílt közbeszerzési pályázatot hirdettek meg, amelyre a beadási határidőig három pályázó adta be ajánlatát. Ezek közül a szakemberekből álló értékelő bizottság javaslata alapján az Elnökség a B Build and Trade Kft. ajánlatát értékelte a legjobbnak.

- Az eljárást lezáró döntést senki nem kifogásolta, jogorvoslati eljárás nem indult, a közbeszerzési eljárás eredményesen zárult. Az eljárás lezárásaként és a kivitelezés megkezdéseként Felek aláírták a vállalkozási szerződést, amely alapján akár már júniusban megkezdődhet az építkezés – adott tájékoztatást az aktualitásokról Dr. Komlódi András közbeszerzési tanácsadó.

A mintegy 2000 négyzetméteres, minden szempontból a kor színvonalán álló létesítmény a PVSK Verseny utcai Sporttelepén kap helyet. Az épület kivitelezési költsége 2 ütemben összesen nettó 860 millió forint. A több mint száz fős lelátóval, közösségi térrel, öltözőkkel, szociális és egyéb kiszolgáló helyiségekkel is rendelkező munkacsarnok jelentős mértékben javít majd a város sportlétesítményi helyzetén.

- A városi összefogásnak köszönhetően megépülő munkacsarnokban naponta több százan sportolhatnak majd. A várossal kötött együttműködésünk eredményeként a csarnok délelőttönként az általános- és középiskolás diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja majd a helyszínt. Az új munkacsarnok kiváltja az eddigi, sportolásra csak korlátozottan alkalmas helyszínek egy részét. Biztos vagyok abban, hogy az új létesítmény méltó lesz a közel 100 éves PVSK-hoz, és hozzájárul a színvonalas szakmai munka folytatásához a klubnál – fogalmazta meg Czerpán István, a PVSK elnöke.

Az építkezés akkor kezdődik el, amikor a teljes szerződött összeg rendelkezésre áll, és várhatóan egy évig tart majd, így az új munkacsarnokot a sportolók leghamarabb jövő év közepén vehetik majd birtokba.Kapcsolódó képgaléria