Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kezdődik a pécsi síszezon, már lehet csúszni a Misinán

A PVSK Sí Szakosztályának tájékoztatása szerint hétfőn nyílt meg a TV-toronytól 150 méterre lévő Misina Sípálya. Az idei szezontól családoknak és diákoknak kedvezményes napijegyet biztosít az egyesület. Nézze meg itt a sípályát élőben webkamerán keresztül.

A szakosztály közlése szerint, a pálya az időjárási viszonyoktól függően igény szerint ezután minden nap nyitva lesz. A síelni vágyók napijeggyel vagy a szakosztálytagság megváltásával már mehetnek is csúszni. Az idei szezontól családoknak és diákoknak kedvezményes napijegyet biztosít az egyesület. Pécsett a Misina tetőn két sípálya, egy komfortos sí-ház és egy alsó vezetésű drótköteles sífelvonó áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére. A pálya egyes szakaszai kezdőknek is alkalmas terepet biztosítanak a tanulásra. A PVSK Sí Szakosztálya nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a síelési lehetőségeket javítsa, és a szolgáltatásokat bővítse.

Jelenleg kettő, egy 600 m és egy 450 m hosszú sípálya várja a téli sportok szerelmeseit a Misinán, az ügyesebbekre ugratók, korlátok és titkos erdei útvonalak. A sí-házban egy lelkes közösség található, ahol mindig szívesen látják a sporttársakat egy teára, zsíros kenyérre. A pécsi sí-házat és sípályát a PVSK Sí Szakosztálya működteti és tartja karban kizárólag a sport szeretetéért, társadalmi munkával több, mint 50 éve.

A sífelvonó havas napokon megbeszélés szerint, de általában munkanapokon délután, hétvégén pedig egész nap üzemel. A pécsi sípályákról azt kell még tudni, hogy mindkettő kezeletlen piros-kék minősítésű pálya. A felvonó használatához legjobb egy bélelt munkáskesztyű valamint ajánlott olyan síléc használata, amit nem annyira sajnál az ember. Jelenleg a sípályán egy alsó-vezetésű drótköteles felvonó működik, melyet tagsági díj ellenében, vagy napijeggyel lehet használni. Az éves tagdíj 18.000-, a napijegy pedig 2.500- forintba került. A fent említett kedvezmény jegyében az idei szezontól általános- és középiskolás diákoknak 1.500- forintos napijegyet, családok, csoportok számára pedig további kedvezményeket biztosít a szakosztály.

További információ: Farkas Péter
Tel: (06 30) 558-4871

Nézze meg a sípályát élőben webkamerán keresztül. Klikk a linkre !!