Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Atléták százai a PVSK-nál

Fiatal atléták százai népesítették be a PVSK atlétikapályáját a napokban. Egyesületünk adott otthont a sportág városi diákolimpia döntőjének.

Egyebek között rövid- és középtávfutásban, váltófutásban, távolugrásban és kislabda-hajításban mérték össze tudásukat a város legjobb ifjú atlétái április végén a PVSK-pályán. Három napon keresztül naponta több mint 200 sportolót láttunk vendégül, akik a verseny utcai rekortánon döntötték el, hogy a 2., 3. és 4. korcsoportban (a 3-4., az 5-6. és a 7-8. osztályosok között) ki a városi legjobb az egyes versenyszámokban. A pályát a PVSK térítésmentesen biztosította a versenyt szervező PSN Zrt. rendelkezésére, ezzel segítve a diákolimpiai döntő színvonalas lebonyolítását.

- A versenyszervezés szempontjából a legjobb adottságokkal rendelkezik a PVSK-pálya a városban, hiszen itt minden versenyszámot egy pályán, párhuzamosan és gördülékenyen lehet lebonyolítani, nincs szükség alternatív helyszínekre, vagy hosszú vándorlásokra. Nagyon segítőkészek voltak a verseny alatt az egyesületnél, mindenben segítették a munkánkat – foglalta össze tapasztalatait Németh Karola, a Versenybizottság elnöke.

A kerületi versenyeken elért eredmények alapján a városközponti iskolák válogatták össze a legjobb atlétáikat, így színvonalas és olykor hatalmas küzdelmet hozó versenyeket hozott az idei finálé. Minden korcsoportban és versenyszámban a dobogósok jutottak be a megyei döntőre, amelyet május első hetében szintén a PVSK-pályán rendeznek. Nem véletlenül.

- Az országos döntőre nemcsak a versenyszámok győztesei juthatnak ki, hanem azok is, akik a korcsoportjukra meghatározott szintet teljesítik. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen pályán és milyen körülmények között versenyezhetnek, hiszen a rekortán pályán jobb eredményt érhetnek el. Ez nemcsak a továbbjutás miatt fontos, hanem azért is, mert a jobb pálya segíti a gyermekek fejlődését, a jobb eredmények pedig növelik a motivációjukat is. Hangsúlyoznom kell ugyanakkor, hogy hiába a legjobb a városban a PVSK atlétika pályája, ha azon az erős elhasználódás jelei mutatkoznak, így egy alapos felújításra szükség lenne ahhoz, hogy a pályaminőségben rejlő előnyöket a pécsi és baranyai versenyzők a későbbiekben is élvezhessék – mondta el Haász János, a Városi Diáksport Bizottság Atlétikai Szakágának vezetője.