Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kiválasztó a lány kosarasoknál

Kilenc iskolából több mint 60 alsós kisgyermek vett részt a PVSK női utánpótlás csapatainak kiválasztó edzésén a Deák Ferenc Általános Iskolában.

A rendezvényen az egyesület szakmai vezetése és a gyermekekkel foglalkozó szakedzők mérték fel a kisgyermekek tudását. A PVSK felkészítő csoportjaiban már egy-két éve szereplő játékosoknak koordinációs, gyorsasági és labdás gyakorlatokat kellett végrehajtaniuk, amelyek révén megmutathatták, hogy mennyire sikerült gyarapítaniuk az elmúlt időszakban szerzett kosárlabdatudásukat.

- Az U10-es és U11-es korosztályok ősztől versenyző csapatait állítjuk össze a gyermekekből, akiket a kiválasztón és az egész évben mutatott munkájuk, illetve a jelenlegi edzőjük által adott szakvélemény alapján egy szakmai bizottság sorol be az egyes csapatokba. Fontos, hogy senkit nem tanácsolunk el a kosárlabdázástól, hiszen nagyon fiatal gyerekekről van szó, akik akár egy év alatt is nagyon nagyot fejlődhetnek, így azoknak, akik számára most azt javasoljuk majd, hogy maradjanak még egy évig az előkészítő csoportokban, a jövő évben újra nyitott lesz a lehetőség arra, hogy kivívják helyüket a korosztályos csapatainkban – mondta el Tiszay László, a PVSK Női Kosárlabda Utánpótlás Szakosztályának vezetője.

A felmérő feladatok végrehajtása után, természetesen, volt lehetőség a szabad játékra, és arra is, hogy a PVSK utánpótlásából a felnőtt bajnokságig eljutó aktív felnőtt játékosokkal (Sánta Petrával, Raus Viviennel, vagy például a pécsi kosárlabda-ikonként a klub utánpótlás-nevelésében tevékenykedő Iványi Dalmával) is találkozhassanak a gyermekek.