Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-sikerek a kosaras megyeválogatottakkal

Egy első és egy harmadik hely a mérlege a több PVSK-kosarassal felálló baranyai csapatoknak a megyeválogatottak Szolnokon megrendezett országos tornáján.

Öt PVSK-s kosarassal (Mayer Dorina, Csiki Hanna, Gyuró Roberta, Eisemann Hanna és Masnecz Kamilla) állt fel az U11-es leány kosárlabda Baranya válogatott a Szolnokon megrendezett országos viadalon, ahol a csapat három magabiztos sikerrel (Bács-Kiskun megye legjobbjait oda-vissza, a döntőben pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megye válogatottját győzték le) végül az első helyet szerezte meg. Egyesületünk tehetségét, Mayer Dorinát a torna All Star csapatába is beválasztották.

- Nagyon szépen és fegyelmezetten küzdöttek a lányok. Elsősorban technikai tudásban és sebességben nőttünk az ellenfelek fölé, és az is nagy előnyünk volt, hogy a játékosaink gyorsan megtalálták a közös ritmust a pályán, ami igazolja, hogy a baranyai utánpótlás-képzés hasonló elvek mentén, hatékonyan működik. Büszke vagyok arra, hogy a PVSK-ban a válogatottba bekerült öt lány mellett számos további tehetséges kislány is kosarazik – mondta el a válogatottat felkészítő egyik edző, a PVSK utánpótláscsapatát irányító Garai Dénes.

A fiúknál négy PVSK-s kosaras (Fitus-Barics Dániel, Mogyorósi Balázs, Mucha Bertalan és Viszt Marcell) erősítette a Baranya válogatottat, amely szintén szép eredményt ért el, hiszen csak a tornagyőztes Bács-Kiskun megyétől kapott ki, másik két mérkőzését megnyerte. A házigazda Jász-Nagykun-Szolnok megyét magabiztosan, Borsod-Abaúj-Zemplén megye legjobbjait pedig kis különbséggel sikerült felülmúlniuk.

A lányoknál az U12-es korosztályban is indult Baranya megye válogatottja, amely a harmadik helyezést szerezte meg. A csapatban két PVSK-játékos szerepelt (Reményi Anna és Fodor Petra), mivel a többiek egy zágrábi tornára utaztak ugyanebben az időpontban.