Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Háromból három győzelem Zágrábban

Mindhárom mérkőzését – így a zágrábi válogatott elleni meccset is – megnyerte Horvátországban U12-es fiú kosárlabdacsapatunk. A gárda jól harcolt az agresszív horvát csapatok ellen.

A horvát partnerek meghívására kétnapos zágrábi mérkőzéssorozaton vett részt a PVSK-Panthers U12 „A” csapata, amely három erős ellenféllel mérte össze tudását. A hazai regionális bajnokságban kiválóan teljesítő, az országos döntőként szervezett dzsemborira már az utolsó forduló eredményétől függetlenül bekerülő pécsi kosarasok utazásának célja az volt, hogy megismerjék az agresszív és gyors délszláv kosárlabda-stílust, ezzel is elősegítve a játékosok fejlődését.

- Bejött, amire számítottunk, hiszen erős csapatok ellen hajtós és küzdelmes mérkőzéseket játszottunk, mindenkinek nagyon oda kellett tennie magát – foglalta össze tapasztalatait Stranszky Bettina, a csapat vezetőedzője. – A fiúk a túrán megismerhették az agresszív horvát kosárlabdát, és nem vallottak szégyent: kivétel nélkül mindenki bátor volt, ütközött és harcolt az ellenfelekkel, aminek meg is lett az eredménye, hiszen mindhárom ellenfelünket sikerült legyőznünk. Külön öröm volt számomra, hogy a zágrábi mérkőzéseken bebizonyosodott, hogy jó helyre került a csapatkapitányi megbízatás, hiszen Hőgye Patrik mentálisan is felnőtt ehhez a feladathoz, és nemcsak a pályán, hanem azon kívül is igazi vezéregyénisége volt a csapatnak.

A zágrábi túra kiváló felkészülést jelentett nemcsak a hétvégi – utolsó – regionális bajnoki fordulóra, hanem a Panon Liga következő összecsapásaira is, ahol szintén délszláv stílusban játszó ellenfelekkel kell majd megmérkőznie a csapatnak.

Eredmények:

KK Zagreb - PVSK-Panthers U12 „A” 60-62 (16-13, 15-25, 13-11, 16-13)

Stranszky Bettina: - Kiváló adottságokkal rendelkező játékosokból álló, magas szerkezetű és gyors csapat volt az ellenfelünk, akik kifejezetten agresszív kosárlabdát játszottak. A Cedevita elleni helyi rangadóra készülő ellenfelünk csak a legjobbjait szerepeltette, nálunk viszont mindenki játéklehetőséghez jutott, így a végét mi bírtuk jobban, és így sikerült felülkerekednünk.

Zágráb válogatott - PVSK-Panthers U12 „A” 48-53 (14-21, 6-18, 21-6, 7-8)

Stranszky Bettina: - A félidőben már 20 ponttal vezettünk, azonban a második játékrészben megváltozott a játékvezetői stílus, ami felhozta ugyan az ellenfelet, de legyőzniük már nem sikerült bennünket. Ez a mérkőzés megmutatta a fiúknak, hogy milyen, ha „ellenszélben” kell játszani.

Rudes - PVSK-Panthers U12 „A” 28-47 (11-10, 6-13, 5-10, 6-13)

Stranszky Bettina: - Egy iskolai együttes ellen játszottunk, amelyik a legképzetlenebb, ugyanakkor a legagresszívabb ellenfelünk volt. Verekedős stílusuk olykor a sérülésveszély határát súrolta, de így sem tudták megakadályozni magabiztos győzelmünket.