Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szomszédok csapnak össze a hétvégén

A régi meccsek hangulatát idéző összecsapás, a PVSK-PEAC találkozó, mára már békés szomszédolássá szelídült, de az egymásnak feszülő játékosok elszántsága garantálható.

A 60-as, 70-es években sok csapat volt Pécsett, a Megye I-ben, sőt, egészen a legmagasabb osztályig minden bajnokságban volt pécsi együttes. Ha azt mondom, Bőrgyár, Vasas, Kesztyűgyár, Zsolnay vagy Kinizsi, bizonyára sokan felkapják a fejüket a régi küzdelmes és színvonalas összecsapásokra gondolva. Ma már nincs NB I., nincs NB II. és az NB III-as PMFC mellett marad a két Megye I-es csapat rangadója.

Hogy mi kell ahhoz, hogy a tabellán jelenleg a 7. helyen álló PVSK őszi 4-0-as idegenbeli győzelme itthon is megismétlődjék a legutóbbi fordulóban, Villányban vereséget szenvedő, jelenleg a 10. helyen álló PEAC ellen, azt a nemrég kinevezett, és már két győzelmet begyűjtő edzőtől, Reith Róberttől kérdeztem:

- Mi nem az őszi mérkőzést, hanem a legutóbbi kettőt szeretnénk megismételni, legalább is ami az eredményeket illeti. Taktikát nem nagyon volt időnk gyakorolni, de azt tudom, hogy a PEAC egy lendületes fiatalokból álló, inkább védekezőnek mondható, gyors csapat. Tehát nagyon kell figyelnünk a kontrákra, és a széleken kell megbontanunk a masszív védelmüket. Szerencsére mindenki egészséges. Az eddig lejátszott két mérkőzés eredményével elégedett vagyok, a játékon viszont lehet, és kell is javítani.

A szombati találkozón remélem, sokan szurkolnak majd nekünk a Verseny utcai PVSK stadionban.

Nyilas Llászló

Program:

2017.04.22. 16:30 | PVSK - PEAC
Férfi Labdarúgás Megye I. bajnokság, 21. forduló. Pécs, PVSK Stadion

---
Kép: Összel a PEAC otthonában 4-0-ra győztünk.