Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-PANNONPOWER: Nagyot léphetünk a play off felé

Regionális rangadót rendezünk szombaton este, a középszakasz 5. fordulójában a Kaposvárt fogadjuk. Egy győzelemmel nagyon közel kerülhetünk a play off-szerepléshez.

Ebben sokat segítene, ha a Sopron ellen klubcsúcsot felállító Chris Smith újabb triplazuhataggal örvendeztetné meg szurkolóinkat.

A Kaposvár ellen mindig presztízscsatákat szoktunk vívni, és nem lesz ez másként szombaton este sem. A Baranya–Somogy vetélkedés és a két csapat közti régi rivalizálás mellett azért is lesz így, mert a középházban jelenleg mi állunk az első, a KKK pedig a második helyen, méghozzá azonos győzelem-vereség mutatóval.

Mielőtt azonban a somogyiakkal foglalkoznánk, nem mehetünk el szó nélkül a Sopron elleni győzelem, azon belül is Chris Smith teljesítménye mellett. Smith egészen kivételes formában játszott a kisalföldiek ellen, 36 pontja egyéni csúcsnak számít a PVSK mezében, tavaly nyári Pécsre szerződése óta ez volt a legjobb meccse amerikai játékosunknak. Ami azonban talán még ennél is nagyobb szó, az a mérkőzés során elsüllyesztett nyolc hárompontosa! Ez ugyanis nem csak a saját lőlapján számít párját ritkítónak, de 2003-óta íródó újkori NB I.-es szereplésünk ideje alatt is. Azóta ugyanis semelyik játékosunk nem tudott egy meccsen nyolcszor is betalálni a triplavonalon kívülről. A hetet is csak ketten tudták elérni, egyikük jelenlegi csapatkapitányunk, Veljko Budimir, aki még a 2013-14-es szezon alapszakaszának 10. fordulójában, a ZTE elleni hazai győztes meccsen talált be hétszer kintről. A másik „hetesünk” megtalálásáért pedig egészen a 2004-05-ös szezonig kell visszamennünk. Akkor egy Falco elleni idegenben leveszített meccsen Fedja Jovanovics szórta meg magát alaposan. Smith teljesítménye tehát nem csupán kiváló, de klubcsúcs is egyben.

Nagyon jó lenne, ha a Kaposvár elleni meccsre is át tudná menteni ezt a formát, akkor ugyanis olyan nagyon nagy baj nem történhet majd. Persze azért a KKK ellen sosem lehet biztosra menni, még akkor sem, ha itthon játszunk. Ami mondjuk legalább biztos, hogy kiváló hangulat és sok néző várja majd a csapatokat. Ha pedig sikerülne behúzni a győzelmet, az azt is jelentené, hogy három győzelemnyi előnyünk lenne a play offért folytatott harcban, négy fordulóval a középszakasz vége előtt, Sőt, ha a Sopron meglepné a Kecskemétet, lehet, hogy négy. Nem kell tehát sokat magyarázni azon, miért is nagyon fontos ez a meccs. Ha behúzzuk, mindenképpen óriási lépést tennénk a rájátszás irányába. 

Program:

2017.04.15. 18:00 | PVSK-PANNONPOWER - Kaposvári KK
Férfi Kosárlabda NB I. középszakasz, 5. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ eredmény és statisztika:

Link: www.pvsk.hu
Link: www.facebook.com/PVSKPanthers

Friss eredmények, képek és videók a helyszínről...