Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egy kis lépés a hosszú úton

A Villány elleni hazai vereség után az utolsó pillanatig küzdött, és nyert is a PVSK csapata Siklóson. Ezzel egy helyet lépett előre a tabellán, jelenleg a 7. helyen áll.

Thermál Spá Siklós - PVSK 0-3 (0-1)
Férfi Labdarúgás Megye I. bajnokság, 14. forduló. Siklós, 150 néző
Vezette: Maml (Varga, Szabó)

PVSK: János - Kolat, Tóth, Vénosz, Rigó - Hadobás (Fülöp), Szakály, Kaszás, Petricsevics - Ndjodo (Erdős), Fülöp (Miltner). Vezetőedző: Reith Róbert.

Pécsi gólok: Fülöp, Hadobás, Petricsevics.

MLSZ elektronikus jegyzőkönyv a mérkőzésről >>

A mérkőzés krónikája:

Az első félidő:
Az első 15 percben kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét csapat támadgatott, az látszott, hogy a PVSK más hozzáállással játszik ezen a meccsen.
16. perc: Fülöp egy előrevágott labdával kilépett, és lövése a kifutó kapusról a hálóba pattant,  0-1.
27. perc: Hadobás ígéretesen futott el a jobbszélen, de beadása nem sikerült.
35. perc: Fülöp egyedül lépett ki, de a siklósi kapus védett.
40. perc: Két hatalmas helyzetet hagyott ki a hazai csapat. Mindkétszer egyedül vihették kapura a labdát, de János kapus bravúrosan hárított.

A második félidő:
55. perc: Egy 20-m-es siklósi szabadrúgás halt el a pécsi sorfalon.
58. perc: Hadobás elfutott a baloldalon és a hálóba lőtt, a játékvezető lest ítélt, és nem adta meg a gólt.
65. perc. A bal oldali 16-os sarkáról Petricsevics ívelhetett szabadrúgást, Tóth fejjel megcsúztatta, a másik oldalon érkező Hadobás egy igazítás után a hálóba lőtt, 0-2.
85. perc: Miltner egyedül lépett ki, majd önzetlenül a mellette futó Petricsevicsnek adta a labdát, aki az üres kapuba lőtt,0-3!

Még két siklósi helyzet, valamint János bravúrok a végére, és megszületett a további kitartó munkához erőt adó siker. A három nap alatt metamorfózison átesett PVSK meglepetést okozva, megérdemelten vitte el a három pontot, a titkon bajnokságra törő Siklós otthonából. Volt néhány vitatott szituáció, például itt is, ott is 11-es gyanús esetek, de összességében reális eredmény született.

Legközelebb vasárnap Bodán lép pályára csapatunk.

Reith Róbert, vezetőedző: - Az eredmény már tükrözi az elvárásaimat, a játék azonban még nem. A mai hozzáállás viszont parádés volt.

Nyilas László