Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kicentizett győzelem a Kecskemét ellen

Hatalmas csatában, végül egyetlen ponttal ugyan, de legyőztük a Kecskemét csapatát a középszakasz első fordulójában. Folytatás április 8-án a Szeged otthonában.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - KTE KK 71-70 (19-19, 20-25, 20-12, 12-14)
Férfi Kosárlabda NB I. középszakasz, 1. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1300 néző.
Vezette: Papp, Farkas, Szabó.

PVSK: Nelson 18, Supola 12/6, Smith 6, Budimir 8/6, Sejfics 16. Cs.: Harazin 9, Halász 2, Bíró O., Antóni. Vezetőedző: Cirke Ferenc. Kecskemét: Djukanovics 24/15, Pongó Má. 6/3, Pongó Ma., Djeraszimovics 6, Karahodzics 20. Cs.: Mészáros 7/3, Hegedűs 7/3, Dobos. Vezetőedző: Forray Gábor.

Nem pusztába kiáltott szó volt, amit Csirke Ferenc mondott a Kecskemét elleni mérkőzést megelőzően. Csapatunk vezetőedzője ugyani úgy fogalmazott, hogy nagyon kell vigyázni a vendégekre, ugyanis masszív, jól védekező csapat, nehéz megtalálni az ellenszert ellenük. Az első negyedben ugyanis kiderült, hogy aligha lesz sétagalopp számunkra a középszakasz első meccse. Bár mi kezdtünk jobban, főként Nelson kosarainak köszönhetően, a Kecskemét is gyorsan felvette a ritmust. Ebből pedig egy igazán izgalmas meccs kezdett kialakulni. Mi sem bizonyítja jobba, mint az, hogy tíz perc után 19-19 volt az állás.

A második játékrész aztán hasonlóan is folytatódott, ráadásul rögtön az elején egy élvezetes triplapárbajt láthattunk: Pongó Máté, Budimir, Mészáros, Supola volt a sorrend, amikor viszont ennek a végére értünk, a vendégek kezdtek dominálni. Olyannyira, hogy hat ponttal is megléptek. Még szerencse, hogy remekül játszó mellett Harazin is felszívta magát, nagyon fontos pontokat tett be a közösbe. Mondjuk jelentősen így sem tudtuk csökkenteni a különbséget, a félidőre ugyanis ötpontos előnnyel vonulhatott a Kecskemét.

A nagyszünet után azonban sokkal jobban jött ki a lépés nekünk, ez pedig pár perc leforgása alatt azt eredményezte, hogy a mínusz ötből plusz ötöt csináltunk. Zúgott is a „Hajrá Pécs!” a lelátón. Igaz, hogy a játékrész egy vendégkosárral zárult, de azért így is 59-56 volt ide tíz perccel a vége előtt.

A záró etap elején aztán alaposan megijedtünk, a Kecskemét ugyanis egy 7-0-s szériával kezdett, és bizony nagyon úgy tűnt, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk a gyűrűbe találni. Szerencsére azonban Budimir a lehető legjobbkor süllyesztette el egy triplát, innentől pedig felváltva volt az előny hol nálunk, hogy a vendégeknél, és ez így is ment egészen a meccs végéig. Ott pedig néhány mini-szívinfarktust még tartogattak a csapatok számunkra. Nelson az utolsó egy percben ugyanis két büntetőt is elpuskázott, és még egy technikai hibát is elkövetett. Az utolsó támadás pedig a vendégeké volt – 71-70-es állásnál. Ebből azonban a Kecskemét nem tudott pontokat szerezni, így óriási izgalmak végén győzelemmel tudtuk kezdeni középszakaszt. Folytatás április 8-án a Szeged otthonában, a 2. fordulóban.

Csirke Ferenc: -  A Kecskemét jobban játszott, mint mi, a győzelem talán a hazai környezetnek köszönhető. Megengedhetetlen a könnyelműségünk és az, hogy elveszítjük a lepattanócsatát, ráadásul fásultan is kezdtünk.