Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egy sokoldalú kemény hölgy

Kisvarga Bettina ökölvívóval, a sikeres pécsi női küzdősport, jelenlegi markáns képviselőjével készült interjúból az is kiderül, hogy jó időbeosztással, sok minden beleférhet az életünkbe.

Szüleid mivel foglalkoznak?

Én 1989. május 19-én Pécsett születettem. Anyukám mérlegképes könyvelő, édesapám vállalkozó.

Hol jártál iskolában?

Az általános és a középiskolát is a Pécsi Református Gimnáziumban végeztem. Majd, a PTE-FEEK Andragógia szakára jártam. Ez a szakterület az emberi erőforrás fejlesztésével foglalkozik. Pénzügy-számvitel projektfinanszírozást is tanultam.

Milyen sportágat űztél a bunyót megelőzően?

A Kick-boksz-ot. Valamikor a nemrég elhunyt Heckenberger Ivánnál is versenyeztem. Nagyon kemény sport. Ezután megtetszett a boksz. 2006-tól egy ideig együtt űztem a két sportágat, de később az ökölvívást választottam.

Kik voltak első edzőid pályafutásod során, és ki a mostani trénered?

Első edzőim, Buncsek Zoltán, Heckenberger Iván voltak. A mostani trénerem Alvics Gyula.

Melyek voltak legjobb eredményeid?

Természetesen sok bajnoki érmet szereztem kick bokszban is. A Magyar bajnokságon érmeket nyertem, ezek közül a legfényesebb a 2014-es arany. A tavalyi esztendőben a legjobb eredményem a Magyar Bajnokságon elért III. helyezés volt. Több Eb-én is részt vettem, de itt nem értem el érmes helyezést, mivel sokszor nem kedvezett a sorsolás nekem.

Hányszor edzésed van egy héten?

Ha versenyre készülök heti ötöt akár hetet is, most sok egyéb elfoglaltságom miatt nem igazán van rá időm, heti kettőt-hármat tudok tréningezni. Otthon is tréningezem, zsákolok, és sokat futok is.

Van valamilyen hobbid, mit csinálsz szabadidődben?

Van egy kiskutyám, vele sokat foglalkozom, nagyokat sétálunk, de programozgatok a számítógépemen, a munkám mellett kevés szabadidőm van.

Mit szeretnél elérni még, mik a terveid a sporttal kapcsolatban?

Mindent, amit csak lehet a sportban és a magánéletben is. Be szeretnék kerülni a válogatottba, de ehhez sokkal többet kellene edzenem. Jelenleg van egy ingatlan cégem, és heti kétszer egy borkereskedésben dolgozom. A munkahelyi, illetve tanulmányi elfoglaltságaim miatt 2017-ben nem sok versenyen tudok részt venni. Természetesen kemények edzek, de közben elvégeztem az edzői tanfolyamot, később felnőtt ökölvívók felkészítésével szeretnék foglalkozni.

Nyilas László

---
Kisvarga Bettina, 1. kép: kék színben, 2. kép: jobbról a második.