Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Eláztunk a paksi triplaesőben

Az Atomerőmű 15 hárompontost dobott a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ez pedig elég volt ahhoz, hogy legyőzze csapatunkat egy szoros meccsen. Jövő csütörtökön az Albához utazunk.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE 87-91 (19-25, 21-13, 17-23, 30-30)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 24. forduló. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok, 2200 néző
Vezette: Benczur, Török, Rácz. 

PVSK: NELSON 22/6, Supola 6/3, SMITH 15/9, BUDIMIR 17/9 , Sejfics 15. Csere: HALÁSZ 6, Harazin 4, Antóni 2, Bíró O.. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Atomerőmű: BATTLE 20/6, Kovács Á. 8/3, Samenas 10/6, GILBERT 15/12, WATKINS 11. Csere: TIBY 18/9, Medve 6/6, Will 3/3. Vezetőedző: Teo Csizmics.

Mindenki azon tanakodott a Lauber Dezső Sportcsarnokban szombaton este, hogy vajon ellenfelünk, a Paks melyik arcát fogja mutatni. Azt, amelyiket felvéve legyőzték a Körmendet és a Szolnokot, vagy azt, amelyikkel vereséget szenvedtek a Szegedtől. Meg persze azért az is eszünkbe jutott, hogy vajon a mieink maguk mögött hagyták-e a Jászberény elleni, kicsit szenvedős 40 percet.

Nos, Smith az első támadásunkból rögtön bevágott egy triplát, az alaphang tehát máris megvolt, igaz erre Kovács és Gilbert is triplával válaszolt. Két perc alatt tehát három darab hármas követte egymást, és bizony a csarnokban máris kiváló volt a hangulat. Mondjuk, amikor négy perc elteltével Smith távoliján kívül csak egy Supola büntetőből volt pontunk, akkor Csirke Ferenc hangulat már nem volt olyan jó, 4-11-es állásnál időt is kellett kérnie. Ez azonban olyan sokat nem használt. Támadásban nagyon pontatlanok voltunk, mindeközben pedig a Paks játékosai nagyon elkapták a fonalat. Battle kétszer is távolról talált be, de Tiby is triplával mutatkozott be. Kezdett nagy lenni a baj, de szerencsére 11-25-nél meg tudtuk állítani a vendégek rohanását, az első negyed vége pedig a miénk volt, fel is tudtunk zárkózni hat pontra.

A kétperces szünet után aztán megint bosszankodhattunk egy sort, hiszen a második negyedet Medve hármasa nyitotta – ez már a paksiak hatodik trojkája volt –, majd jóideig befagyott az eredmény. Se itt, se ott nem született pont, a negyed közepéhez közeledve aztán csak beindultak a csapatok, de a 7-8 pontos paksi vezetés nem akart változni. Aztán Smith újabb hármasa és egy labdaszerzés után Budimir ziccere tűzbe hozta a lelátót, 30-32-nél pedig közel kerültünk a fordításhoz, ami aztán a félidő utolsó percében, Harazin kosarával meg is lett, majd egy kis adok kapok végén Nelson zárta a negyedet, a nagyszünetre pedig 40-38-as állással vonulhattak a csapatok. A harmadik negyed elején aztán olyat csinált a Paks, amit szinte lehetetlen volt lekövetni. Négy triplát dobtak egymás után – ebből hármat Gilbert –, és máris 43-50 volt oda. Sőt, nem sokkal később már 47-56. Szerencsére ennél jobban nem tudott ellépni a vendéggárda. Ez elsősorban Supola és Budimir nagyon jókor érkező hármasainak, és Halász jó játékának volt köszönhető. Az utolsó tíz percnek úgy kellett nekiindulnunk, hogy négy pontos hátrányban voltunk.

Az ASE pedig ismét jobban kezdte a játékrészt. Csirke Ferenc feje főtt is rendesen, Tiby kétszer is a dudaszó pillanatában talált be, 57-65-nél pedig kicsit úgy tűnt, a szurkolók is kezdenek beletörődni a dologba. Ezért volt nagyon fontos, hogy előbb Budimir dobjon egy csodás hármast, majd Nelson szerezzen egy labdát, és hozza fel csapatunkat három pontra. Persze, Tiby és Samenas mi mással, mint hárompontossal válaszolt erre. Az idő pedig rohamléptekkel szaladt előte. Amikor már csak öt perc maradt a végéig, először a meccsen tíznél többel vezetett a Paks, 79-68-ra, és bizony egyre inkább úgy festett a dolog, hogy bele kell törődnünk: idénybeli harmadik hazai vereségünk következik.

És ugyan még egyszer, utoljára a Paks után eredtünk, Nelson hatalmasat küzdött, bravúrkosarakkal őrizte meg csapatunk számára a reményt, végül nem volt más lehetőségünk, mint beletörődni, az Atomerőmű triplazáporával ma nem tudtunk mit kezdeni. Végül az ASE 4 ponttal nyert egy nagyon látványos és izgalmas mérkőzésen.

Csirke Ferenc: - Ismét puhán kezdtünk, amíg ezen nem változtatunk, nem fogunk meccset nyerni. Másodszor már nem tudtunk mínusz tíz pontról felzárkózni, ráadásul a Paks extra kosarakat dobott. Még tíz kőkemény mérkőzés vár ránk, mert szeretnénk bekerülni a playoffba. Köszönjük a közönségünknek, hogy ilyen sokan kijöttek, nagyszerű volt a hangulat a Lauberben.