Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Hiába a triplaeső, kikaptunk Sopronban

Remek kezdés után katasztrofális második negyedet játszottunk Sopronban, ami végül meg is pecsételte a sorsunkat, még úgy is, hogy a meccsen 15 triplát értékesítettünk. A Sopron végül tíz ponttal nyert.

Soproni KC - Pécsi VSK-PANNONPOWER 81-71 (12-23, 27-6, 17-25, 25-17)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 22. forduló. Sopron, Novomatic Arena

Sopron: Johnson 7, Ruják 7, Myles 12, Dufault 13, Tóth G. 2. Cs.: Takács 11/9, Mills 12/3, Dénes 3/3, Spica 14. Vezetőedző: Dragan Alekszics. PVSK: Nelson 10/6, Supola 3/3, Smith 18/9, Budimir 19/15, Sejfics 4. Cs.: Harazin 4, Halász 3/3, Bíró O. 7/6, Antóni 3/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Épp olyan kezdésőr álmodtunk, ahogyan Nelsonék nekiveselkedtek a Sopron elleni idegenbeli meccsnek. Szinte hiba nélküli védekezéssel, és remek támadójátékkal rukkoltunk ugyanis elő. Minden bizonnyal Csirke Ferenc is elégedetten figyelte csapata játékát, amire meg is volt minden oka, hiszen 7-0-s szériával nyitottuk a meccset, az első negyed derekán pedig 4-17 is volt az állás. A tíz pont körüli előny pedig meg is maradt a játékrész végéig.

A második negyedben aztán hatalmasat fordult körülöttünk a világ. Igaz, hogy a Sopron is alaposan összekapta magát a pocsék kezdés után, de ez még nem volt magyarázat mindenre. Az ugyanis csak az egyik része volt a dolognak, hogy a védekezésünk mintha teljesen összeesett volna, e mellett ugyanis a támadójátékunk is leállt. És ebben ezúttal sajnos semmi túlzó nincs, ugyanis a második negyedben összese hat pontot tudtunk összekaparni, a hazaiak pedig Mills vezetésével ebben a periódusban huszonhétig jutottak. A tizenegy pontos előnyünkből így a félidőre tízpontos hátrány lett.

A nagyszünet után aztán azért már újra a szebbik arcunkat mutattuk, és bizony nyílttá is tudtuk tenni a találkozót. A harmadik tíz percben ugyanis sikerült kétpontosra olvasztani a hátrányunkat. Mondjuk nem is csoda, ugyanis ezen az estén csak úgy záporoztak a hárompontosok Budimirék részéről. Joggal bíztunk tehát abban, hogy a végjátékban még lehet keresnivalónk, azonban az utolsó tíz perc azt bizonyította csupán, hogy ezen az estén negyedről negyedre változnak a dolgok. Ugyan kívülről továbbra is jöttek a pontok (Budimir egymaga öt triplát vágott be), ha azonban közelebb mentünk a gyűrűhöz, megállt a tudományunk. A Sopron ezt pedig ki is használta, Spica a palánk alatt remekül dolgozott, és hazaiak a végére visszaállították a félidei különbséget. 

Nagy kár ezért a vereségért. Ritka ugyanis, hogy egy csapat tizenöt hárompontost dob egy meccsen, végül mégis tízpontos vereséget szenved. Ezúttal mi sajnos így jártunk.

Csirke Ferenc: - Ismét egy szoros mérkőzést tudtunk játszani idegenben, ugyanúgy benne volt az a negyedik negyedben, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Sajnos megint előjöttek azok a hibák, amik minden idegenbeli mérkőzésünkön, ha esetleg vezetünk 10-12 ponttal, hogy a játékosok elkezdenek könnyelműsködni és magunkra húzzuk ellenfelünket. A második negyedben ez ma is pontosan így alakult, így elég nehéz idegenben mérkőzést nyerni.