Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Hoztuk a kötelezőt

Bára a 3. negyedben ránk ijesztett az ellenfél, de gyakorlatilag végig vezetve vertük meg a MAFC-ot hazai pályán. Szombaton a Soproni KC-hoz utazunk.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - MAFC 84-69 (21-13, 18-12, 20-26, 25-18)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 21. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1500 néző
Vezette: Papp, Tőzsér, Kovács.

PVSK: Nelson 8, Supola 12/3, C. Smith 6/6, Budimir 27/9, Sejfics 21. Cs.: Antóni, Halász 5/3, Harazin, Bíró O. 5/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc. MAFC: M. Smith 9/3, Duvnjak 20/9, Misek 1, Sihota, Poscsics 15. Cs.: Polyák 10/6, Lakits 10/6, Kovács A. 4, Pápai. Vezetőedző: Garai Péter.

A MAFC elleni bajnoki első két perce olyan volt, mintha egy hétköznap esti, baráti lötyögést szemléltünk volna. Na nem az iram miatt, azt a haveri kör egyik tagja sem lenne képes utánozni. Ami viszont a pontosságot illeti, komoly gondok voltak mindkét oldalon. Bő három perc után is még csak 1-2 állt az eredményjelzőn, aztán viszont jött Supola triplája, és szépen lassan beindult a meccs. Ami viszont ennél sokkal fontosabb, hogy ez leginkább azt jelentette: beindultak a Párducok!

Egyre pontosabbak lettek a támadás-befejezéseink, Budimir és Smith is betalált kívülről, mindeközben pedig a védekezésünk is remekül szuperált. Az első negyed derekához érve már közel tíz pontos előnyre tettünk szert, amin a vendégek időkérése sem változtatott. A második tíz percben pedig ugyanitt folytattuk. Sejfics is elkezdett ébredezni, a MAFC részéről pedig egyedül Poscsics okozott fejtörést játékosainknak. Ha a center megkapta a labdát, rendre pontokkal is ért véget a vendégakció. Azonban mivel rajta kívül senki sem tudott pluszt hozzátenni a MAFC játékához, továbbra is a mi akaratunk érvényesült a pályán. Ennek köszönhetően a félidőben már tizennégy pont volt az előnyünk, különösebb félnivalónk tehát nem volt a folytatást illetően.

És bizony úgy tűnt, hogy a nagyszünet nem is törte meg a lendületünket. Szép kettő-kettőkkel operáltunk elől, Sejfics pedig el is kezdte megszórni magát a félidő elején. A tizennégy pontos vezetésből tizenhat, majd tizenkilenc lett, a lelátón pedig néhányan már azon gondolkodtak, hogy vajon mikor küldi ped Csirke Ferenc a fiatalokat. Nos, erre nem nyílt lehetősége edzőnknek, ugyanis a nagy előny birtokában kicsit kényelmesre vettük a tempót. Egy-egy pontatlan támadástól persze még nem dőlt össze a világ, de a MAFC gyorsan megérezte a vérszagot. Duvnjak elkezdett kintről betalálni, de Lakits és Polyák is jól célzott távolról. Mielőtt kettőt pisloghattunk volna, máris a nyakunkon voltak a fővárosaik, a tizenkilenc pontos előnyünk szinte teljesen elfogyott, 55-51-nél már épp el is kezdtünk volna aggódni. Ekkor azonban jött néhány nagyon fontos dupla, így az utolsó negyednek úgy mehetünk neki, hogy még mindig nyolccal vezettünk.

Bár a záró etapban a MAFC megpróbálkozott még egy rohammal, de ezt is visszavertük, Budimir pedig ebben a tíz percben óriásit játszott. Ha kellett gólpasszt adott, betört, vagy épp a világ végéről dobott hármast, egyszer pedig a ziccerben lévő Duvnjakot szerelte tanárian. Ezzel már a vendégek sem tudtak mit kezdeni, és ahogy közeledett a meccs vége, úgy lett egyre megnyugtatóbb az előnyünk. A hajrában azért még Supola is bevágott egy trojkát szurkolóink nagy örömére.

Végül magabiztos, tizenöt pontos győzelmet arattunk egy olyan meccsen, ahol helyenként kitűnően, olykor-olykor pedig kissé szürkén játszottunk. De persze úgy is fogalmazhatunk, hogy éppen annyit adtunk ki magunkból, amennyire szükségünk volt a sikerhez.

Csirke Ferenc: - Végig kontrolláltuk a mérkőzést, de húszpontos előnyünknél előjöttek azok a hibák, amik miatt nem tudtunk például Szombathelyen nyerni. Mindig mondom a játékosaimnak, hogy húszpontos vezetésnél is ugyanúgy kell koncentrálni, és megpróbálni továbbnövelni az előnyt.