Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Behúztuk a rangadót!

Remek játékkal győztük le a Zalaegerszeget, Ismet Sejfics 33 pontjával lett a meccs legjobbja.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - ZTE KK 97-89 (27-19, 27-18, 24-23, 19-29)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 19. forduló. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok, 1800 néző.
Vezette: Benczúr, Hegedűs T., Minár. 

PVSK: Nelson 7, Supola 4, Smith 21/9, Budimir 9/3, Sejfics 33. Cs.: Bödör, Halász 6, Bíró O. 9/3, Antóni 8/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc. ZTE: Ubilla 15/6, Norfleet 23/12, Benke 15/9, Szabó Zs. 2, Drungilas 11. Cs.: Kerpel-Frónius, Wright 18, Mohácsi 5, Kiss. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Nem ígérkezett éppenséggel könnyűnek a Zalaegerszeg elleni bajnokink szombaton este. Azért sem, mert a Zete kimondottan megerősödött idénre, illetve azért sem, mert Harazin Tamás sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

Meg egy kicsit talán attól is tarthattunk, hogy vajon Ismet Sejfics rendbejött-e már sérülése után. Nos, az első négy percben erre a kérdésre választ kaptunk: nagyon is! Sejfics ugyanis hatalmas lendülettel vetette bele magát a meccsbe, támadásban és védekezésben is remekül dolgozott. És ennek is köszönhető, hogy nagyon jól kezdtük a meccset. A vendégek mestere 12-7-nél kénytelen is volt időt kérni, ez pedig használt is Benkééknek, ugyanis apránként közeledtek hozzánk, majd a vezetést is átvették. A negyed vége azonban a miénk volt, méghozzá olyannyira, hogy Ubilla dudaszós duplája csak arra volt jó a Zetének, hogy feljöjjön nyolc pontra.

A második negyed elején pedig két perc sem telt el, és Bencze Tamás megint időt kért. Nem csoda, hiszen Antóni sarokból dobott triplája után már 32-21 volt ide. Innentől pedig egy csiki-csuki játék vette kezdetét. Ubilla kezdett ébredezni, és Benke lendületes betörései is eredményre vezettek, de ha a vendégek betaláltak, a nálunk is mindig jött valaki, aki válaszolt. Smith hármasának, vagy Sejfics brusztolós center-pontjainak köszönhetően tartottuk az előnyt. Sőt! A félidő végén pazar percek jöttek, Bíró és Budimir kívülről, Sejfics pedig a gyűrű alól zilálta szét a ZTE védelmét, és mire feleszméltünk már 19 ponttal vezettünk, amiből a nagyszünetre 17 meg is maradt.

A második félidő pedig pont úgy kezdődött el, ahogyan azt elképzeltük – a csapatok közti különbség nem csökkent. Mondjuk, nehéz is lett volna, hiszen Sejfics ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta, Smith pedig egymás után kétszer ugrasztotta talpra a közönséget a sarokból beszórt hármasaival. Aztán a lendület egy picit alábbhagyott a harmadik negyed második felében, de amikor már kezdtük volna azt hinni, hogy nagy a baj, Antóni vágott be egy triplát, majd Halász, egy egerszegi játékossal a nyakán egy bravúros kettest, és máris 19 pont volt a csapatok között – újra.

Az utolsó tíz percet úgy kezdhettük el, hogy 78-60-ra vezettünk, így még annak a lehetősége is felcsillant előttünk, hogy az őszi 16 pontos egerszegi vereségünk után most ne csak legyőzzük a zalaiakat, de még az egymás elleni összesítésben is előnybe kerüljünk. Ehhez ugye legalább 17-tel kellett volna nyernünk. Mondjuk a záró etap első három perce után ezt gyorsan el is felejtettük, a ZTE ugyanis feljött 82-70-re, így leginkább az volt a kérdés, hogy a lendületük megtör-e bennünket, vagy meg tudjuk állítani Ubilláékat. Nos, 86-80-nál azért már igencsak magasan fordulatszámon dübörgött a szívünk, de ekkor Budimir és Sejfics a legjobbkor gyötört be egy-egy duplát, így három perccel a vége előtt tíz ponttal vezettünk.

Ez pedig elég volt az üdvösséghez! Ugyan a hőn áhított 17 pontos siker nem jött össze, így is egy nagyon erős ZTE ellen arattunk nagy győzelmet. Sejficséknek köszönhetően ezen az estén is nagyon jó volt pécsinek lenni!

Csirke Ferenc: - Nagyon taktikus játékkal nyertünk, kihasználtuk a Zalaegerszeg védekezésének gyenge pontjait, főleg az első félidőben. A negyedik negyedben extra kosarakkal visszajött a vendéggárda, de így is tartani tudtuk az előnyünket. Köszönjük a szurkolóinknak a nagyszerű hangulatot.