Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-PANNONPOWER: Vissza kellene vágni az őszi vereségért

A Zalaegerszeget fogadja szombaton este Csirke Ferenc csapata, közvetlen riválisunk ellen nagyon fontos lenne a győzelem megszerzése – a végén talán a különbség is számítani fog.

A múlt heti, kevés sikerélményt hozó kupahétvége után NB I.-es csapatunknak volt ideje, hogy egy kicsit pihenjen, és, hogy megfelelően ráhangolódhasson a szombat esti, Zalaegerszeg elleni hazai bajnokira.

Szükségünk is van rá, hiszen a Zete elleni találkozó az alapszakasz végeredménye szempontjából is nagyon fontos lehet. Az ugyanis csak az egyik része a dolognak, hogy a ZTE épp előttünk áll jelenleg a tabellán, méghozzá egyetlen győzelemmel van többje, mint nekünk. Ha tehát megverjük őket, a győzelem/vereség-mutató egál lesz, ebben az esetben pedig a végelszámolásnál az egymás elleni eredmények döntenek. Ősszel Egerszegen kikaptunk, méghozzá 16 ponttal, 94-78-ra. Ez tehát azt jelenti, hogy az egymás elleni összevetésben jobbak akarunk lenni, legalább 17 ponttal kellene megverni a zalaiakat. Nos, ez teszi igazán nehézzé a feladatot.

Persze ne legyünk telhetetlenek, minden bizonnyal egy ennél kisebb arányú győzelemnek is szívből tudnánk örülni. A bajnokságban legutóbb Kecskeméten nyerni tudtunk, akkor a védekezésünk és a dobószázalékunk is kimagasló volt. A kupában a Szeged ellen aztán jött egy hullámvölgy, de talán mostanra annak már se híre, se hamva. És talán az egy hete még érezhetően formán kívül lévő Ismet Sejfics is újra azzal a játékkal tudja segíteni a csapattársait, amit megszokhattunk tőle a sérülése előtt.

Akárhogy is, érdemes lesz kilátogatni a Lauber Dezső Sportcsarnokba szombaton 18 órakor, unatkozni biztosan nem fogunk.

Csirke Ferenc a bb1.hu oldalnak nyilatkozta: - A ZTE immár négy légióssal, felsőházas kerettel rendelkezik. A magyar mezőny legjobb támadójátékosa, Ubilla náluk játszik, a Benke-Szabó páros pedig a kulcsa a játékuknak. Idegenben is veszélyesek, ha az említett játékosok jól játszanak. Nagyon remélem, meg tudjuk őket állítani. Fontos lesz a jó visszarendeződés, éppen Ubilla miatt, aki remekül vezényli a lerohanásokat. Emellett pedig támadásban nagyon erősen kell játszanunk, nem azt a tripladobó formát kell elővennünk, amit a kupában a Szeged ellen… De dobóversenybe sem szabad belemenni, mert a ZTE ebben is a legjobbak között van. Bízom a közönségünkben, biztos jó hangulatú rangadó lesz. Sajnos Harazin Tamásnak hasfal-szakadása van, biztosan nem játszhat.

Program:

2017.02.25. 15:30 | PVSK-PANNONPOWER - ZTE KK, U20
Férfi Kosárlabda NB I. U20, 19. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2017.02.25. 18:00 | PVSK-PANNONPOWER - ZTE KK
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 19. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ eredmény és statisztika:

Link: www.pvsk.hu
Link: www.facebook.com/PVSKPanthers

Friss eredmények, képek és videók a helyszínről...