Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Hiába vezettünk a félidőben, kiestünk a kupából

A Szeged sokkal jobban dobta a hármasokat, ez pedig döntőnek bizonyult a negyeddöntőben, véget ért számunkra a Magyar Kupa hétvégéje.

SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-PANNONPOWER 81-74 (18-21, 15-16, 19-11, 29-26)
Férfi Kosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő. Győr, Audi Aréna

Szeged: BOLTICS 15/3, LILOV 26/15, Csirics 7/3, Juhos 5/3, SULOVICS 17/3. Csere: BÁN 11/9, Révész, Wirth. Vezetőedző: Nikola Lazics. PVSK: NELSON 18/6, Supola 7, SMITH 24/9, Budimir 9/3, Sejfics 7. Csere: Halász 3, Bíró O., Harazin 6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Eredmények a Magyar Kupa első napjáról >>

A Szeged elleni kupameccsen pont így képzeltük el a kezdést. Nelson öt pontjával nagyon gyorsan megléptünk ugyanis, és bizony az első negyed első 5 perce abszolút rólunk szólt. Labdákat szereztünk, könnyű kosarak sorát szereztük, közben pedig a Szeged nem igazán tudott mit kezdeni velünk. Aztán persze alábbhagyott kicsit a lendületünk, ráadásul Lilov révén kívülről is be-be találtak a csongrádiak. Az első tíz perc végéhez közeledve a 6-8 pontos előnyünk el is tűnt, sőt, a Szeged még a vezetést is átvette. Aztán jött néhány szép megoldás Budimirtől, és az első tíz perc végéhez érve azért nálunk volt az előny.

A második negyed viszont már jelezte, hogy nem lesz egyszerű ez a meccs. Az szembetűnő volt, hogy Sejfics még nagyon messze van csúcsformájától, emiatt pedig nem is egyszer veszítettünk labdát. Közben pedig Lilov mellett a fiatal Bán Tibor is beköszönt kívülről – kétszer is. Nálunk főként csak Nelsonra lehetett számítani támadásban, igaz a félidőhöz közeledve azért Smith is felzárkózott mellé. A negyed hajrája azonban megint nekünk jött ki jobban, így a félidőben négy ponttal vezetünk.

A nagyszünet után azonban mire feleszméltünk, már hatpontos szegedi előnyt láthatunk az eredményjelzőn. Lilov, Csirics és Juhos is triplákkal büntette figyelmetlenségeinket, nálunk pedig újra előjött a vésze hárompontos-iszony. Akárki próbálkozott, legfeljebb a gyűrű szélét találta csak el. A Szeged pedig pont úgy küzdött, ahogyan az egy először kupadöntőbe jutó csapattól elvárható. A harmadik negyedet végig uralta is ellenfelünk, így nem is csoda, hogy 52-48-ra vezetett a záróetap előtt.

És bármennyire igyekeztünk, akárhányszor is sikerült 2-3 pontra felzárkóznunk, az egyenlítésig egyszerűen nem sikerült eljutnunk. Ugyan Nelson és Smith révén ekkor már a triplák is behullottak, de a túloldalon is mindig akadt valaki, aki egy kis extrát tudott beletenni a meccsbe. Két perccel a vége előtt hat pont volt a különbség, ennyit kellett volna ledolgoznunk. Bár ez nem tűnt lehetetlennek, és egyszer még fel is csillant rá a remény, de az utolsó egy percből sokkal jobban jött ki a Szeged, amely koncentráltan és okosan kosárlabdázott.

Akármennyire is fáj, a Szeged megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, és jutott be a kupa elődöntőjébe. Számunkra ezzel a vereséggel véget ért a kupahétvége.

Csirke Ferenc: - Azt gondolom, az döntött a Szeged javára, hogy ők jobban dobták a triplákat, ilyen dobószázalékkal nem lehet meccset nyerni. Különösen bosszant, hogy nagyon sok rontott dobásunk volt tiszta helyzetből. Nem vagyok boldog, de csináljuk tovább a dolgunkat. Nagyon nehéz lesz az alapszakasz hajrája is.

---
Képek: MKOSZ, Rébay Viktor | Videó: BB1.hu - Sajtótájékoztató a mérkőzés után.