Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Az idei év öt mérkőzéséből, négyet megnyertünk és húsz pontot viszünk a középszakaszba.

PVSK-Mecsek Füszért - KSI SE 8-4 (3-1, 1-1, 2-2, 2-0)
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 13. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszod

PVSK: Barát, Horváth, Gogov, Csaba, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Macsi, Safrenkó, Lajkó, Kolozsi, Szabó, Krizsán, Opacak, Józsa. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gólszerzők: Csacsovszky E. 3, Krizsán 2, Gogov 2, Opacak (PVSK), illetve Lévai A. 2, Baj, Zerinváry (KSI).

MVLSZ eredmény és statisztika a mérkőzésről >>

Öt meccset vívott 2017-ben a PVSK-Mecsek Füszért, s ebből a negyediket nyerte meg kedden, miközben csak a bajnoki címvédő Szolnoktól kapott ki. Lukács Gergely együttese a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a KSI csapatát fogadta, amely ugyan nulla ponttal áll a tabellán, mégis kemény ellenfélnek bizonyult.

Az első negyedben kicsit meglépet (3-1) a hazai gárda, de a második játékrész kiegyenlített játékot hozott (1-1 gól született). A harmadik negyedben 4-3-ra zárkózott fel a KSI, sőt még bő két perccel a lefújás előtt is csak 6-4-re vezetett a PVSK. A végjátékban azonban Csacsovszky Erik és Drasko Gogov góljaival magabiztossá tette győzelmét a Pécs, és 20 pontot visz magával a középszakaszba.

Az alapszakaszt követően a két csoport 1-4. helyezettjei a középszakasz felső-, 5-8. helyezettjei pedig az alsóházában folytatják. A csapatok az alapszakasz mérkőzésein szerzett összes pontjukat magukkal viszik. A középszakasz küzdelmei február végén indulnak.

Lukács Gergely: - Komoly ellenfél volt a KSI. Két kiemelkedő kapusteljesítményt láthattunk. Korábban is eldönthettük volna a mérkőzést, de kimaradtak a lehetőségeink.

---
A-csoport: az alapszakasz állása:

1. Szolnok 39 (pont)
2. OSC 35 
3. Szeged *
4. Vasas 22 *
5. PVSK-Mecsek Füszért 20 
6. Debrecen 13 
7. Szentes 7 
8. KSI SE 0

* A Vasas - Szeged mérkőzést február 18-án játsszák le.