Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Buktuk a rangadót, Sejfics megsérült

Egy nagyon pontszegény mérkőzésen szenvedtünk vereséget Kaposváron, ahol csapatunk bosnyák centere, Ismet Sejfics megsérült, az első hírek szerint nagy a baj...

Kaposvári KK - Pécsi VSK-PANNONPOWER 63-55 (18-14, 11-21, 27-12, 7-8)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 17. forduló. Kaposvár, Városi Sportcsarnok

Kaposvár: Wisseh 11/3, Cooke 12/3, Frazier 10, Simms 11/3, Hendlein 9. Cs.: Fodor M. 8/3, Papp, Grebenár, Baki 2. Vezetőedző: Fekete Ádám. PVSK: Nelson, Smith 19/3, Bíró O. 10/6, Budimir 9, Sejfics 8. Cs.: Halász 7/3, Harazin 2, Antóni. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Supola Zoltán nélkül kellett nekivágnunk a Kaposvár elleni rangadónak a somogyiak otthonában, ami cseppet sem ígérkezett könnyű feladatnak.

Mindenesetre a találkozó úgy kezdődött, ahogyan azt egy Kaposvár–Pécs meccstől elvárja az ember: egymás nyakában liheget a két csapat. Szerencsére sokáig a vendégszektort megtöltő szurkolóinknak volt több okuk az örömre, ugyanis az előny egy-egy ponttal nálunk volt. Aztán az első negyed végét megnyomták kicsit Hendleinék, és be is húzták négy ponttal ezt a játékrészt. A szusszanásnyi pihenő után aztán gyorsan sikerült javítanunk az első negyed nem túl rózsás tripladobó százalékán, Smith és Halász is betalált kívülről, és ahogy haladt előre az idő, előbb a vezetést vettük vissza, majd növelni is tudtuk egy kicsit az előnyünket. A félidő végére Sejfics is felpörgette magát, egy rakkolós kosár után már az öklét rázta szurkolóink felé – nem csoda, hiszen 35-29-re vezettünk ezzel a nagyszünethez érve.

A második félidő elég álmoskásan kezdődött, a Kaposvár azonban hamarabb ébredt fel. Cooke és Frazier tripláival és pár labdaszerzésnek köszönhetően Fekete Ádám csapata visszajött mínusz hatról, és még a vezetést is átvette. Ekkor azonban jött Bíró hármasa a sarokból, csakhogy ahelyett, hogy ezzel újra meccsbe hoztuk volna magunkat, a Kaposvár nagyon nagy rohanásba kezdett. Mire feleszméltünk Csirke Ferencnek kétszer is időt kellett kérnie, a hazaiak pedig már 12 ponttal elhúztak.

Borzalmasan nehéz utolsó tíz perc várt tehát Halászékra. Ráadásul az első félidőben jól működő csapatjátékunk valamiért nem akart újra összeállni. Nagyon sok labdát adtuk el, sok technikai hibával játszottunk. Hat perccel a vége előtt még mindig tízzel ment a KKK. Ráadásul előbb Nelson pontozódott ki, majd Sejfics egy rossz mozdulat után maradt a földön, ketten támogatták le a pályáról, már nem is tudta folytatni a meccset. Ugyan a védekezésünk az utolsó negyedben egészen pazarul működött, de támadásban szinte semmi sem jött össze. Igaz, hogy többször is lehetőségünk nyílt a felzárkózásra, de a fontos pillanatokban rendre kipördült a labda a gyűrűből.

Az igencsak pontszegény rangadót végül a kevesebbet hibázó Kaposvár nyerte meg, mi pedig készülhetünk a jövő heti, kecskeméti vendégjátékra. Reméljük, hogy Ismet Sejficcsel a fedélzeten.

Csirke Ferenc: - Támadásban nagyon sok hiányzott ma, de védő lepattanók tekintetében is. Ha 19 támadó lepattanót adunk az ellenfélnek, nem lesz esélyünk, és ez nem csak a centerek hibája. A harmadik negyedben nem játszottunk túl okosan, de még ennek ellenére is megnyerhettük volna ezt a meccset. Ugyan a védekezésünk nagyjából jól működött, de 55 ponttal nem lehet meccset nyerni. Sajnos elsőre úgy tűnik, hogy Sejfics sérülése komoly, de bízok benne, hogy talán tévedünk.

---
Képek a mérkőzésről: a PVSK-Panthers facebook oldalán >>