Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nem mentek a hármasok, kikaptunk az MTK-tól

Az első negyed után még vezetett NB I. B-s csapatunk az MTK ellen, de a folytatásban a vendégek felülkerekedtek rajtunk, és végül sima győzelmet arattak Pécsett.

PVSK-Kronosz Kiadó - MTK Törökbálint 52-70 (17-14, 13-26, 8-16, 14-14)
Férfi Kosárlabda NB I. B. Nyugati csoport, 14. forduló. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok

PVSK-Kronosz: Krnjajski 16/3, Riskó 6, Antóni 8, Berkics 6, Popgyákunik 10/3. Cs.: Kozári 4, Bíró L. 2. Edző: Juhász Olivér.

NB I. B-s csapatunk vasárnap délután az MTK Törökbálint együttesét látta vendégül. Juhász Olivér tanítványai jól kezdték a meccset, az első negyed után három ponttal vezettünk is. Aztán a második tíz percet nagyon megnyomta a vendéggárda, eközben a mi külső kísérleteink nem akartak beesni. A félidőben már az MTK-nál volt az előny, a nagyszünet után pedig még egy lapáttal rátettek a vendégek. A záróetapban már húsz pont feletti is volt a különbség a két csapat között, de az utolsó pár percben még egy kicsit sikerült faragni a tetemes hátrányunkból, így végül tizennyolc ponttal nyert az MTK.

A meccs lőlapjára pillantva megállapítható, hogy a legnagyobb különbség a két együttes között ezen a napon a tripladobó-százalék volt. Míg a vendégek 20 kísérletéből 8 hullott be a gyűrűnkbe, addig Krnjajskiék hiába próbálkoztak kintről 25-ször, csak két hármast tudtak elsüllyeszteni.