Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kaotikus meccset nyertünk meg

A 2. félidő elején 1-5-ről álltunk talpra, és ha nehezen is, de legyőztük a Szentest. Szerdán jön a KSI.

PVSK-Mecsek Füszért - Szentes 9-8 (1-1, 0-3, 4-1, 4-3)
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 12. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda

PVSK: Barát, Horváth, Gogov, Csaba, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Macsi, Safrenkó, Lajkó, Kolozsi, Szabó, Krizsán, Opacak, Józsa. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gólszerzők: Lajkó 3, Gogov 2, Macsi 2, Csacsovszky E., Opacak (PVSK), illetve Somogyi 3, Kiss K., Kókai, Werner, Pellei, Takács J. (Szentes).

MVSZ eredmény és statisztika a mérkőzésről >>

Nem úgy indult a mérkőzés, ahogy vártuk. Olyannyira, hogy Somogyi Balázs vezérletével a 3. negyed elején 5-1-re vezetett a vendég együttes. György Dávid jól védett, a védekezés rendben volt, a csongrádiak uralták a meccset. A fordulatot a Macsi Patrik, Drasko Gogov kettős hozta – bejöttek a lövések, s kisvártatva a (3.) játékrész végén már 5-5 állt a táblán, a PVSK egyenlített.

A szoros küzdelmet aztán Vörös Viktor négyperces kiállítása zökkentette ki: ezt kihasználva lépett el a PVSK a végső negyedben 8-5-re. A Szentes – bármennyit is vett ki belőlük az állandó emberhátrány –  igyekezett közelebb férkőzni, s Kiss Kristóf akciógólja után 9-7-re kapaszkodott. Kókai Tibor 16 másodperccel a vége előtt egy gólra hozta fel a vendégeket, de az egyenlítés már nem sikerült. A PVSK (akik közül végül a három gólt jegyző Lajkó Márton lett a legeredményesebb) a hátralévő időben megtartotta előnyét, és nehezen, de begyűjtötte a győzelemért járó 3 pontot.

A mérkőzés a 3. negyedben elég kaotikussá sikerült. Egy durva szentesi szabálytalanság után hosszú percekig állt a játék, miközben a játékvezetők rekonstruálták a történteket. Jött több (PVSK: Macsi, Kolozsi, illetve Szentes: Vörös) végleges kiállítás, majd egy-egy büntető, amit a Szentes kihagyott (Baráth Feri parádésan hárított), Gogov viszont belőtt, ezzel 5-5-re módosult az eredmény. Amikor már az hittük, hogy túl vagyunk a káoszon Csaba Mártont is végleg kiállították a játékvezetők, és kis idő múlva a Szentes vezetőedzőjének, Horváth Tamásnak is el kellet hagynia a kispadot.

A fiuknak nem sok pihenője lesz, szerdán a KSI csapatát fogadják a 13. fordulóban.

Lukács Gergely: - Két ellentétes félidőt láttunk. Az elsőben rengeteget egyénieskedtünk, aztán a folytatásban elkezdtünk csapatként játszani, és egy őrült meccset sikerült megnyernünk.

---
Az A-csoport állása a 12. forduló után:

1. Szolnok 33 (pont)
2. OSC 26 
3. Szeged 20 
4. Vasas 19 
5. Pécs 17
6. Debrecen 13 
7. Szentes 7 
8. KSI 0